Ikdienā mēdzam pieturēties pie klasiskām vērtībām un gatavot to, kas vienmēr labi zināms, ka izdosies. Tomēr tāpat kā dzīvē, arī garšu pasaulē netīk vienveidība, un tas pat nav vēlams, tāpēc laiku pa laikam jāizmēģina kas jauns. Vistas šķiņķīši būs pašā laikā – vienmēr sulīgi, labi garšos ar dažādām piedevām, turklāt gaļa nav tā dārgākā, tāpēc būs arī maciņam draudzīga izvēle pusdienu vai vakariņu gatavošanai. Gaļa bez kauliem būs dārgāka, bet tas atvieglos rūpes, ja pats negribēsi to mājās atkaulot.
Daļa izvairās pirkt vistu šķiņķīšus, jo mēdz uzskatīt, ka tieši ādā uzkrājas viss nevēlamais, un arī tauku daudzums ādā ir liels. Tāpēc, ja vien ir iespēja, izvēlies gaļu ar zināmu izcelsmes vietu. Vislabāk, ja šķiņķīšiem pirms gatavošanas ādu nogriezīsi, tad gaļu varēsi arī panēt.