Banāni ir vieni no tiem augļiem, kas pat iegādāti ne tie gatavākie, dažu dienu laikā būs pašā laikā. Ja esi nokavējis to brīdi, kad banāni vēl ir stingri, bet pēc nomizošanas paveras jau ļoti mīksts un brūns auglis, noderēs receptes no ''Tasty'' krājumiem, kur tieši šādi banāni būs tie piemērotākie.
Vēl stingri banāni būs piemēroti smūtijiem, augļu salātiem, ievārījumiem, dekorēšanai, bet ir receptes, kurās tieši pašķidrāka banānu putriņa būs labāka. Ja esi iecienījis kādu recepti, kur vajag jau nogatavojušos banānus, noderīgs būs šis padoms, kā šo procesu paātrināt.
Kas attiecas uz padomiem, kā likt lietā jau nogatavojušos banānus, nevar nepieminēt saldo maizi. Mīksti banāni vajadzīgi arī pankūku gatavošanai un citu mīklu pievienošanai, tāpēc nesmādē nobrūnējušos augļus, bet pagatavo kaut ko no tiem. Putriņā samīcīti banāni piešķirs ļoti labu garšu auzu pārslu cepumiem, atsevišķos mafinos arī derēs tieši pārgatavojušies banāni, to pašu var teikt par krēmiem un pat saldējumu, bet receptēs, kur vajadzīgas glītas banānu šķēlītes, piemēram, kūkas, plātsmaizes, pārgatavojušies augļi nebūs vēlami.
Tikai trīs sastāvdaļas – pankūkas bez miltiem
Pankūkas, pankūkas, pankūkas! Kuram gan tās negaršo? Bet reizēm nākas palauzīt galvu – piemēram, ja kādam ēdienkartē liegti milti. Labā ziņa – tādēļ nav jāatsakās no šīs brīnišķīgās brīvdienu rīta baudas! Internetā atradām recepti pankūkām, kuru pagatavošanai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas, turklāt to sastāvā nav ne miltu, ne cukura! Nekavējāmies izmēģināt, izbaudījām un tagad iesakām arī citiem!
Zibenīgais banānu un kakao saldējums jeb 'nice cream'
Tie, kuri mēdz sekot līdzi dažādiem kulinārajiem blogiem un sociālu tīklu profiliem, zinās, kas ir "nice cream" jeb sasmalcinātu saldēto banānu krēms. Ja nē, pēdējais laiks iepazīties, jo "naiskrīms" patiesi ir kas dievīgs svelmainā vasaras dienā – maigs, atvēsinošs un ļoti, ļoti garšīgs. Ja neskaita saldēšanas laiku, kārums būs gatavs 5-10 minūtēs.
Klasiskā banānmaize
Banānmaizei vai kēksam ar banāniem ir ļoti daudz variāciju. Šī recepte ir ļoti klasiska un sviesta kēksa mīklu aromatizē tikai ar banāniem. Tā kā banāni ir saldi, banānmaizei pievieno daudz mazāk cukura nekā citām kēksu mīklām.
Banānu un zemesriekstu sviesta ātrais saldējums
Saldēto banānu krēmu jeb "nice cream" var itin viegli pagatavot. Atliek vien pievienot papildu sastāvdaļas izteiksmīgākai garšai un saldēto banānu krēms būs gatavs dažās minūtēs. Pats jaukākais – banāni ir tik saldi, ka krēmam nevajadzēs cukuru.
Pārgatavu banānu mafini
Jauka aktivitāte kopā ar bērniem - pārgatavu banānu mafinu gatavošana.
Fiksās banānu pankūkas brīvdienām
Pavisam vienkārši pagatavojamas pankūkas tikai no trim sastāvdaļām – banāna, kviešu miltiem un olas. Norādītās sastāvdaļas būs tieši trim lielām pankūkām brokastīm vienai personai.
Banānmaize ar datelēm
Garšīga un salda banānmaize, kuras viducī paslēpušās saldās dateles. Ideāli garšos kopā ar kādu glāzi piena, tējas vai kafijas.
Maigs banānu uzputenis ar saldo krējumu
Gards banānu uzputenis ar saldo krējumu.
Melleņu - banānu maize
Īpaši garda melleņu - banānu maize.
Banānu mafini
Vienkārši un ātri pagatavojami banānu mafini.
Mazās banānu kūciņas - veselīgs našķis bez cukura
Jāierobežo cukura patēriņš! Šis ieteikums nerada pārsteigumu, tas regulāri izskan gan medijos, gan sarunās ar kolēģiem, gan arī ģimenē. Bet kā lai to izdara? Ik pa laikam rodas vēlme panašķēties ar kādu šokolādi vai kūciņu.
Šokolādes, banānu un biešu kūka
Interesanta šokolādes kūka ar bietēm un banāniem. Recepti piedāvā Raimonds.