Banāni ir vieni no tiem augļiem, kas pat iegādāti ne tie gatavākie, dažu dienu laikā būs pašā laikā. Ja esi nokavējis to brīdi, kad banāni vēl ir stingri, bet pēc nomizošanas paveras jau ļoti mīksts un brūns auglis, noderēs receptes no ''Tasty'' krājumiem, kur tieši šādi banāni būs tie piemērotākie.
Vēl stingri banāni būs piemēroti smūtijiem, augļu salātiem, ievārījumiem, dekorēšanai, bet ir receptes, kurās tieši pašķidrāka banānu putriņa būs labāka. Ja esi iecienījis kādu recepti, kur vajag jau nogatavojušos banānus, noderīgs būs šis padoms, kā šo procesu paātrināt.
Kas attiecas uz padomiem, kā likt lietā jau nogatavojušos banānus, nevar nepieminēt saldo maizi. Mīksti banāni vajadzīgi arī pankūku gatavošanai un citu mīklu pievienošanai, tāpēc nesmādē nobrūnējušos augļus, bet pagatavo kaut ko no tiem. Putriņā samīcīti banāni piešķirs ļoti labu garšu auzu pārslu cepumiem, atsevišķos mafinos arī derēs tieši pārgatavojušies banāni, to pašu var teikt par krēmiem un pat saldējumu, bet receptēs, kur vajadzīgas glītas banānu šķēlītes, piemēram, kūkas, plātsmaizes, pārgatavojušies augļi nebūs vēlami.