Iespējams, katram pūra lādē ir no omītes mantota Jāņu siera recepte ar labākajām proporcijām, bet visas receptes vieno tas, kādām vajadzētu būt sastāvdaļām. Tas nebūtu kārtīgs Jāņu siers, ja tā siešanā neizmantotu kreptīgus produktus, un tikai tā arī izdosies pagatavot pamatīgu sieru – jābūt treknam lauku pienam (ar veikalā pirkto var nemaz nemēģināt), biezpienam jābūt treknam un pilnpiena, tāpat arī olas un sviestu vislabāk iepirkt no zemnieku saimniecības.
Treknus nevajag visus produktus, kaut kam jābūt arī liesākam, citādi siers izdosies ļoti mīksts un nelips kopā. Biezpienam vēlams būt nedaudz ieskābušam, citādi tik labi neatdalīsies sūkalas. Ja nu gadījumā biezpiens iegādāts pirmā svaiguma, pievieno tam nedaudz skābā krējuma vai rūgušpiena, un tad iegūsi nepieciešamo skābumiņu.