Jāņu siers – klasisks, kūpināts, uz maizes ziežams: 17 receptes un padomi iesācējiem
Foto: Shutterstock
Svinot Jāņus latviskās tradīcijās, svētku galda klāšanā neiztikt bez tradicionālā siera. Vieglākais ceļš ir iegādāties to jau veikalā gatavu, taču daudz lielāka vērtība būs pašu gatavotam un sietam sieram, kas noteikti tiks notiesāts divreiz ātrāk, jo arī garšas ziņā izkonkurēs pārējos. Turklāt mājās gatavota Jāņu siera garšu un krāsu variācijas ir teju bezgalīgas, ko pierāda arī mūsu piedāvātā 17 recepšu izlase.

Iespējams, katram pūra lādē ir no omītes mantota Jāņu siera recepte ar labākajām proporcijām, bet visas receptes vieno tas, kādām vajadzētu būt sastāvdaļām. Tas nebūtu kārtīgs Jāņu siers, ja tā siešanā neizmantotu kreptīgus produktus, un tikai tā arī izdosies pagatavot pamatīgu sieru – jābūt treknam lauku pienam (ar veikalā pirkto var nemaz nemēģināt), biezpienam jābūt treknam un pilnpiena, tāpat arī olas un sviestu vislabāk iepirkt no zemnieku saimniecības.

Treknus nevajag visus produktus, kaut kam jābūt arī liesākam, citādi siers izdosies ļoti mīksts un nelips kopā. Biezpienam vēlams būt nedaudz ieskābušam, citādi tik labi neatdalīsies sūkalas. Ja nu gadījumā biezpiens iegādāts pirmā svaiguma, pievieno tam nedaudz skābā krējuma vai rūgušpiena, un tad iegūsi nepieciešamo skābumiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!