Par to, ka pesto ir viena no slavenākajām mērcēm pasaulē, šaubu nav. Vēsture liecina, ka pirmo mērces recepti (pesto alla Genovese) publicējis gastronoms Džovanni Batista Rato. Ir vēl kāds fakts, kas cieši saistīts ar bazilika pesto vēsturi – tā kā Ligūrijā audzis visaromātiskākais un kvalitatīvākais baziliks, pesto tiek uzskatīts tieši par šī reģiona lepnumu.
Tomēr ne tikai senā vēsture vainojama mērces fenomenā. Gadsimtiem ilgi saglabājies ticējums par baziliku – ja puisis zaļumu pasniedz kādai dāmai, tas ir kā simpātiju apliecinājums meitenei un solījums būt ar viņu kopā. Kaut kāda saistība ar to visu ir, jo baziliks ar savu spēcīgo aromātu un garšu tik ļoti pārņem maņas, ka grūti pretoties.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit