Šašlikam gruzīnu gaumē vajadzēs cūkgaļas kakla karbonādi, kas jāsagriež palielos gabalos. Gaļai pievieno daivās sagrieztu citronu un to visu aplej ar gāzētu minerālūdeni. Rūpīgi apmaisi gaļu, lai tā apviļājas ar ūdeni no visām pusēm, un tad atstāj ievilkties uz pusotru stundu.
Kad gaļa iemarinējusies, gabaliņus uzdur uz iesmiem un cep uz grila no visām pusēm, līdz gaļa apcepusies zeltaini brūna.
Kamēr gaļa grilējas, sagriez sīpolus ripiņās vai smalkākos gabaliņos un sakapā zaļumus. Izcepto gaļu liec bļodā virsū sīpoliem, bet gaļai virsū pārber svaigos zaļumus, sāli, piparus un tad kārtīgi visu samaisi, ar pirkstiem paspiežot, lai sīpoli un zaļumi sulojas.
Video pamācība gaļas marinēšanai:
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit