Pats klasiskākais pesto izmantošanas veids – pievienošana pastas ēdieniem. Pesto piestāvēs gan spageti, gan ravioli. Tomēr bez pastas ir vēl tik daudz citu produktu, kurus paspilgtinās bazilika mērce. Piemēram, pesto var pievienot arī rīsiem, griķiem un pat grūbām. Īpaši gards sanāks grūbu risoto jeb gruboto ar pesto.
Ja mājās cepta maize ir iecienīta, pamēģini to pildīt ar bazilika vai kaltētu tomātu pesto. Tā būs lieliska alternatīva ķiploku un zaļumu bagetēm. Runājot par maizītēm, pesto lieliski garšos ar grauzdiņiem, kā arī, uzsmērējot uz kārtainās mīklas maizītēm.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit