Olu kulteni nedrīkst jaukt, tiklīdz tas uzliets uz pannas, kā arī panna nedrīkst būt ļoti karsta. Visa atslēga slēpjas tajā, ka olām ļauj kādu mirkli gatavoties, gluži kā omletei, "Real Simple" norāda profesionālais pavārs Kērtiss Stouns. Tiklīdz olas sāk nedaudz sarecēt, ir īstais brīdis, lai ar vieglām kustībām tās maigi sajauktu kultenī. Olu gabaliņiem jāatgādina gaisīga mākoņa driskas.
Tāpat olu kulteni nav nepieciešams dedzīgi un nepārtraukti maisīt. Tā vietā olu kulteni iecilā pannas vidū, bīdot cepamo lāpstiņu no ārmalām uz pannas centru. Tiklīdz olu kultenis ir bez piecām sekundēm gatavs, tas ir gatavs likšanai uz šķīvja. Stouns norāda, ka olas turpināsies gatavoties arī dažas sekundes pēc tam, jo joprojām ir karstas.
Pareiza olu kulteņa gatavošana, mēreni karsta panna un neilga cepšana palīdzēs to nepārcept. Nekas nesagādā tādu vilšanos, kā pārāk cieti olu gabaliņi, kas ir sīksti un apetīti neraisoši.
Olu kultenis ar kūpinātu lasi, pasniegts uz grauzdiņa
Kā iesākt dienu lieliski? Pagatavojot ideālu olu kulteni, kas kusīs mutē. Pasniedz to ar kūpinātu lasi uz grauzdiņa, lai būtu ērtāka ēšana.
Olu kultenis ar čorizo desu
Ātrām un sātīgām brokastīm – olu kultenis ar čorizo desas gabaliņiem. Tā kā desas gabaliņi ir pietiekami sāļi, sāli kultenim vari nepievienot.
Asais olu kultenis Taizemes gaumē
Maigam un gaisīgam olu kultenim, izrādās, ļoti labi piestāv asais čili! Ja vēlies vēl austrumnieciskāku garšu, pievieno kultenim eksotisko garšvielu plauktos atrodamo Zivju mērci vai kādu Thai mērci.
Sātīgais olu kultenis
Baudot atvaļinājumu un pavadot daudz ēdienreižu ārpus savas virtuves, vienā no savām mīļākajām kafejnīcām notiesāju sviestmaizi, kas kalpoja par iedvesmu šai receptei - olas ar spinātiem, sarkano sīpolu, krēmsieru un žāvētu lasi. Sātīgā kulteņa pagatavošana ir ļoti vienkārša un tā ir ideāli piemērota maltīte pirmajām vēsajām rudens dienām.
Olu kulteņa karstmaize 'Gaisīgais ziediņš'
Ik pa laikam ir tādas īpašas dienas, kad brokastīs vēlamies ko īpašu un neparastu, bet tajā pašā laikā ne pārāk ekstravagantu. Lūk, ideja - olu kultenis, kas pagatavots kā mākslinieciski gaisīgs zieds!
Olu kultenis ar pienu
Ikdienas rīta brokastīm - olu kultenis ar pienu.
Superomlete jeb Kā pielabināties vecākiem sestdienas rītā
Vienkārša un garda brokastu omlete, kas tapusi "Aikāgaršo" skolēnu pavārskolā. Ēdienu kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavojuši Carnikavas pamatskolas 5.klases skolēni.