cepta āte zivs
Foto: Shutterstock
Aromātiska, mutē kūstoša krāsnī vai uz pannas apcepta zivs vienmēr būs lieliska maltīte pusdienās vai vakariņās. Tomēr zivju gatavošana mēdz būt visai piņķerīga lieta, it īpaši tiem, kuri tās gatavo reti. Kā noteikt, ka zivs ir patiešām gatava?

Ir divi galvenie paņēmieni – gatavību var noteikt pēc vizuālā izskata un pēc zivs temperatūras. Vizuāli zivs gatavību var noteikt pavisam vienkārši – ceptajai zivij ar nazīti vai dakšiņu atdala nelielu gabaliņu no mīkstuma. Ja vien nav nepieciešama pusjēla zivs, gatavai zivij mīkstums būs viegli stingrs, taču sulīgs.

Pārcepta zivs vizuāli izskatīsies ļoti sausa un stingra. Tajā iegriežot, atsevišķie filejas slānīši sabirs. Tāpēc, lai zivi nepārceptu, ik pa brīdim der to pārbaudīt ar aprakstīto atdalīšanas paņēmienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!