Ir divi galvenie paņēmieni – gatavību var noteikt pēc vizuālā izskata un pēc zivs temperatūras. Vizuāli zivs gatavību var noteikt pavisam vienkārši – ceptajai zivij ar nazīti vai dakšiņu atdala nelielu gabaliņu no mīkstuma. Ja vien nav nepieciešama pusjēla zivs, gatavai zivij mīkstums būs viegli stingrs, taču sulīgs.
Pārcepta zivs vizuāli izskatīsies ļoti sausa un stingra. Tajā iegriežot, atsevišķie filejas slānīši sabirs. Tāpēc, lai zivi nepārceptu, ik pa brīdim der to pārbaudīt ar aprakstīto atdalīšanas paņēmienu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit