dilles ledus formiņa
Foto: Shutterstock
Gada siltākie mēneši mūs lutina ne vien ar sauli, bet arī ar zaļojošām garšaugu dobēm (vai pietiekami plašu Latvijā audzēto garšaugu klāstu). Tomēr daži zaļumi apvīst jau pāris dienu laikā, ja tos tūlīt nesteidz izmantot maltītēs. Lai mazliet paildzinātu bazilika, pētersīļu vai citu garšaugu pielietošanu, pamēģini tos sasaldēt!

Pirms garšaugu saldēšanas, sagatavo kādu dziļāku ledus trauciņu un saldēšanas maisiņus. Garšaugus pa porcijām sakapā. Tādā veidā atvieglosi sev šo nelielo darbiņu, lai viss nenotiktu haosā.

Ir trīs saldēšanas paņēmieni – ūdenī, eļļā un sviestā. Visvienkāršāk garšaugus ir sasaldēt ar ūdens palīdzību. Garšaugus vienkārši saber ledus trauciņa iedaļās un pārlej ar pavisam nelielu daudzumu ūdens. Pēc tam ievieto saldētavā un sasaldē. Kad garšaugu kubiņi gatavi, tos pārber saldēšanas maisiņos. Galvenais – atceries, kādi garšaugi ir katrā maisiņā! Ūdenī sasaldēti garšaugi būs vispiemērotākie tam, lai pievienotu tos zupām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!