pildītas olas uzkodas
Foto: Shutterstock
Pildītās olas nav tikai Lieldienu uzkoda, tā lieliski noderēs arī tad, ja nedēļas nogalē gaidāmi ciemiņi, kurus vēlies palutināt ar ko vienkāršu, bet gardu. Lai pagatavotu ideāli novārītas olas ar krēmīgu dzeltenumu pildījumu, nevajag daudz. Atliek vien pareizi soli pa solim paveikt sīkos darbiņus, un pildītās olas izdosies izcili garšīgas. Kā to paveikt?

Izvāri olas

Lai izvārītu stingras, viegli nolobāmas olas, jāņem vērā, ka tās nevajag likt katliņā ar ūdeni tiklīdz, kā tas uzlikts uz plīts. Kad katliņā ūdens jau sācis burbuļot, uzmanīgi iegremdē tajā olas un ļauj vārīties. Cieti novārītas olas iegūsi pēc 11-13 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!