selerija
Foto: Shutterstock
Ko iesākt ar bunti seleriju kātu? Kraukšķīgo dārzeni, kas pēc izskata atgādina mazus rabarberus, var daudzpusīgi izmantot. Idejas pagatavošanai noderēs, jo nereti no nopirktās seleriju buntes vajag vien pāris zaļos kātiņus, pārējo atstājot neapēstu.

Seleriju īpašu padara ne tikai tai raksturīgā garša, kraukšķīgums un aromāts, bet arī veselīgums. Selerijās ir C un B grupas vitamīni, fosfors, kālijs, mangāns un citas vērtīgās uzturvielas. Turklāt, selerijas ir īpaši ieteicams našķis tiem, kas ietur slaido līniju. Ko tad no seleriju kātiem var pagatavot?

Pievieno zupai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!