Visbiežāk šaubāmies par vienu lietu – mazgāt vai nemazgāt sēnes? Gailenes ir tās, ko pirms gatavošanas nevajag mērcēt ūdenī. Tā vietā sēnes pirms likšanas uz pannas iepriekš noskalo zem tekoša ūdens, ideālā gadījumā – noslauka kātiņus un cepurīti ar mitru drāniņu. Gailenes mērcējot, no tām izkļūst rūgtvielas. Gaileņu rūgtumu it īpaši var just tad, ja tās saceptas un sasaldētas ziemai – pēc atkausēšanas tās nebūs tik apetītlīgas, kā vienkārši noskalotās un apceptās.
Kas attiecas uz gaileņu saldēšanu, tad vislabāk saldēt apceptas sēnes, nevis svaigas. Saceptās porcijas ziemā varēsi atkausēt un atliks vien uzsildīt pannā. Viens gan jāatceras – gailenes nekādā gadījumā nesaldē kopā ar saceptiem sīpoliem! Sīpoli veicina sēņu bojāšanos. Gailenes, protams, drīkst saldēt svaigas, tomēr pēc atkausēšanas tās būs ļoti ūdeņainas.