dārzeņi ūdens bļoda
Foto: Shutterstock

Pat ja ūdens liekas viena no pašsaprotamākajām sastāvdaļām, kas nepieciešama, lai vispār pagatavotu kaut ko, ikdienā mēdzam aizmirst, cik ļoti nozīmīgs tas ir. Ūdens ir bezmaksas (nosacīti), tas ir pamats kā zupu izvārīšanai, tā tējas pagatavošanai. Un bez ūdens noteikti nevarētu pagatavot pankūku mīklu vai padarīt nedaudz šķidrāku biezo mērci. Deviņus iemeslus, kāpēc ūdens ir vislabākais slepenais ierocis ikvienam pavāram, apkopojis profesionāļu portāls "Bon Apettit".

Pamats vislabākajai zupai

Ūdens ir pamats kā buljonam, tā kārtīgai frikadeļu zupai un aukstajai gaspačo zupai. Tomēr gatavošanas procesa laikā tas var kļūt arī par slepeno ieroci, kas izglābs zupu no katastrofas. Jo tieši ar ūdeni mēs varam padarīt ļoti spēcīgu buljonu maigāku. Šefpavārs Gregs Bakstroms izmanto mazliet ūdens, lai mazliet padarītu maigāku un pašķidrinātu redīsu gaspačo. Tā kā aukstajā zupā sastāvdaļas kādu brīdi nostāvas un garša kļuvusi ļoti spēcīga, ūdens glābj situāciju un izceļ redīsu garšu. Šādās reizēs buljons pavisam noteikti nederēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!