pica garšvielas sīpoli
Foto: Shutterstock
Bez pipariem un sāls mūsu virtuves plauktiņu visbiežāk rotā vēl ducis krāsainu un smaržīgu garšvielu, par kuru pielietojumu, visticamāk, nav bijis laika painteresēties. Dažkārt, lai maltīti padarītu neatkārtojamu un katru kumosu baudāmu, pilnīgi pietiek tikai ar vienu garšvielu, ja vien tā pievienota tai paredzētajām sastāvdaļām. Lai sen aizmirstās garšvielas izceltu dienasgaismā, "Pica Rīga" picu meistars Jānis Gaveika sniedz padomus par piecām lieliskām garšvielām, kuras picu katra gaumei padarīs neatkārtojami gardu.

Bazilika picai ar mocarellu un tomātiem – baziliks

Bazilika picai ar mocarellu un tomātiem var izmantot svaigu vai kaltētu baziliku. Kaltētu baziliku picai var pievienot jau kopā ar citām sastāvdaļām, taču svaigu baziliku karstiem ēdieniem pievieno īsi pirms gatavošanas beigām, jo, ilgi termiski apstrādājot, tas zaudē aromātu. Ir vairāki bazilika veidi un daudzi no tiem ir lietojami pārtikā. Katram bazilika veidam ir vairākas šķirnes, kuras viena no otras atšķiras ne tikai ar krāsu, bet arī ar plašu aromāta spektru – no rūgteni piparotas līdz saldenai vaniļas smaržai. Bez bazilika nav iedomājams pesto un Bazilika pica ar mocarellu un tomātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!