Ssohk - 10050
Foto: Shutterstock
Vēl viens produkts, ko jūlija mēnesī varam sākt gatavot uz nebēdu, ir sviesta pupiņas. Tās var gan vārīt, gan tvaicēt, gan cept, gan marinēt, gan saldēt, lai var gatavot vēlākos mēnešos – atliek vien izvēlēties piemērotāko veidu un ķerties pie pupiņu apstrādes.

Gatavošanai izvēlies tādas pupiņu pākstis, kas ir košas krāsas, pākstis ir stingras, nav nobružātas vai apvītušas. Ideālām sviesta pupiņu (vai zaļo pākšu pupiņu) pākstīm ir jābūt kraukšķīgām. Pirms gatavošanas obligāti tās noskalo zem vēsa ūdens un nosusini uz papīra dvieļa vai caurdurī. Tad nogriez pupiņu pākšu galus. Sviesta pupiņas var atstāt garas vai sagriezt vēl sīkāk.

Tvaicēšana – sviesta pupiņas tvaicē lielā katlā ar sietiņa palīdzību. Katlā ielej nedaudz ūdeni, virsū liec sietiņu, bet tajā saber pupiņas. Uzliec katlam vāku un tvaicē ūdens tvaikos 4-6 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!