Ja gadījies pārsālīt mērci, tad tai var pievienot vēl ūdeni, miltus un sviestu, palielinot mērces porciju. Situāciju var izglābt arī ar kartupeļa pievienošanu. Mērci, kas gatavota no dārzeņiem, mazāk sāļu var padarīt, pievienojot papildu tomātus vai citus dārzeņus, kas izmantoti tās gatavošanā.
Pārsālītu zupu var izglābt vairākos veidos. Vispirms tai var nosmelt sāļo buljonu no katla un pievienot tā vietā ūdeni vai buljonu bez sāls. Vēl zupai var pievienot makaronus, kartupeļus vai rīsus, kas uzsūks sāļumu. Ja tīk eksperimentēt, sāļai zupai var pievienot arī skābo krējumu vai olu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit