Vispirms jāsaprot, ka brūno rīsu vārīšana aizņems nedaudz ilgāku laiku. Tos nepieciešams katliņā karsēt pat 45 minūtes. Nepieciešams arī ievērot pareizo rīsu un ūdens proporciju – uz vienu glāzi rīsu vajadzīgas divas glāzes ūdens (1:2). Atšķirībā no ražotāja norādījumiem, ūdeni var vajadzēt arī vairāk.
Vispirms katliņā uzvāra ūdeni. Tad pievieno rīsus, mazliet sviesta un sāls garšai un apmaisa vienu reizi. Katliņam uzliec vāku un ļauj rīsiem vārīties 40-45 minūtes. Svarīgi – necilā katla vāciņu un neapmaisi rīsus!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit