augļi salāti ogas avenes saldais ēdiens deserts vasara
Foto: Shutterstock
Vasara pavisam noteikti ir augļu un ogu laiks. Visvienkāršākais veids, kā tos baudīt, – sagriezt nelielos gabaliņos un sajaukt bļodiņā – tāds nieks un augļu vai ogu salāti gatavi. Tomēr arī šo šķietami vienkāršo maltīti var padarīt vēl gardāku. Lūk, daži padomi no "Popsugar", kā to paveikt.

Izvēlies sezonālos augļus un ogas – garšas un kopējās tekstūras ziņā tieši tie augļi un ogas, kas salasāmi dārzos un mežos būs paši labākie augļu salātiem. Nedaudz ķiršu, melleņu, banānu, aveņu, un salāti būs daudz labāki, nekā tad, ja izvēlēsies ābolus, kas ievesti no citurienes.

Salātiem izmanto vienādas gatavības augļus un ogas. Salātus var sabojāt tas, ka viens augļa gabaliņš ir pārāk mīksts, bet kāds cits – ļoti ciets un negatavs. Centies izmantot tādus augļus un ogas, kas ir ideālā gatavībā un nav ne par cietu, ne par mīkstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!