Baklažānus var cept, sautēt, grilēt, marinēt un izmantot visdažādākajos ēdienos kopā ar citiem dārzeņiem un gaļu. Vienīgais – šo dārzeni labāk neēst svaigu. Tā kā baklažānam ir specifiska garša, svaigs tas var nebūt baudāms.
Gatavošanai izvēlies tādus baklažānus, kuru miza ir košā krāsā, nav bojāta, un dārzeņa virsma ir stingra, bet ne cieta. Pirms gatavošanas baklažānu var nemizot. To var griezt ripiņās, garenās šķēlēs, kubiņos, salmiņos un visādās citās formās. Tāpat kā kabačus, baklažānus var nedaudz izgrebt un pildīt ar mērci, sieru, gaļu, rīsiem un citām sastāvdaļām.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit