Grilēts arbūzs
Ja visi citi dārzeņi un augļi jau pamēģināti grilēti, laiks pieķerties arī arbūzam. Grilēšana nebūt augļa šķēlītes nesabojās, garša būs saldena un interesanta. Pirms tam gan vajag arbūza gabaliņus mazliet sagatavot. Apsmērē tos ar olīveļļu vai vīnogu kauliņu eļļu. Uzkaisi mazliet sāli un piparus, un tad liec uz restītēm. Apgrilē no abām pusēm pa minūtei un ēd ar kādu saldenu krējuma mērcīti.
Arbūza pica
Picas var būt arī saldas, svaigas un ar ogām. Šī būs ļoti interesanta un garda uzkoda, ko pasniegt mājiniekiem vai viesiem kādā īpašā vasaras piknikā vai ballītē. Kā pagatavot? Vienkārši sagriez arbūzu lielās ripās un pēc tam – sīkākos trijstūros.
Uz lielās arbūza picas var likt gan saldas, gan sāļas sastāvdaļas. Saldajā variantā apsmērē arbūzu ar maskarpones putukrējumu, izkārto virsū augļus un ogas, piemēram, banānus, kivi, mellenes, zemenes un gatavs! Sāļajā arbūza picas variantā lieliski iederēsies rikotas siers, plānais prošuto šķiņķis, sagrieztas olīvas un, piemēram, valrieksti.
Saldēts arbūzs
No arbūza itin viegli var pagatavot saldētu uzkodu, īpašo "granita" saldējumu vai saldētus arbūza gabaliņus kokteilim. Lai pagatavotu arbūza "saldējumu" – uzdur arbūza šķēlītes uz saldējuma kociņiem un 15 minūtes saldē saldētavā. Pēc tam arbūzu var kāri ēst tāpat no kociņiem. Kubiņus kokteiļiem saldē tieši tāpat.
Bet, lai pagatavotu arbūza "granitu" vajadzēs arbūzu, laima sulu un cukuru. Arbūza pusīti izgrebj un sagriež nelielos gabaliņos. Tos ievieto blenderī, pārlej ar svaigi spiestu laimu sulu un pārber cukuru. Sastāvdaļas sablendē, līdz iegūta irdena masa. To pēc tam ievieto saldējamā traukā un saldē vismaz stundu. Gatavo "granitu" sapildi izgrebtajā arbūza pusītē un pasniedz.
Arbūza zupa
Saulainā dienā īpaši veldzējoša būs zupa, kas pagatavota no arbūza. Tas it nemaz nav sarežģīti – atliek vien piemeklēt sastāvdaļas un ķerties pie darba. Lai pagatavotu arbūzu gaspačo, vajadzēs vien tomātus, kādu gurķi, laima sulu, čili un garšvielas.
Arbūza gabaliņus, tomātus un gurķa gabaliņus ievieto lielā blenderī un sablendē. Tad pievieno laima sulu, aso čili mērci, sāli un piparus. No arbūza sulas zupai būs vajadzīgā gaspačo konsistence, bet gurķis un tomāti piešķirs zupas tekstūru. Pilnu recepti lasi šeit.