kūka kēkss svētki saldais ēdiens deserts
Foto: Shutterstock
Pat ja esi vispieredzējušākais mājas konditors un tevis gatavotā kūka tiek gaidīta gluži kā svētki, mazas ķibeles, kas skar cepšanu ir neizbēgamas. Te biskvīts ne tā pacēlies, te pamatne izjukusi, te vidus saplaisājis. "BBC Good Food" apkopojuši 10 izplatītākās ķibeles un to, kā mazos misēkļus atrisināt.

Kūkas vidus par daudz pacēlies un saplaisājis. Šai problēmai ir iespējami trīs cēloņi – mīklai pievienots par daudz cepamais pulveris vai soda, kūkas forma ir pārāk maza vai krāsns temperatūra ir pārāk augsta. Nākamo reizi, kad gatavo kūku, pamēģini biskvītu necept pārāk mazā formā, lai tas nebūtu tik augsts, pārliecinies, vai nav nepieciešama zemāka krāsns temperatūra vai arī samazini cepamā pulvera daudzumu.

Neizcepies kūkas vidus. Ja biskvītkūkas vidus ir neizcepies un mīkla vēl ir "jēla", tad kūku esi cepis pārāk īsu laiku. Kad grasies kūku izņemt no krāsns, ar zobu bakstāmo kociņu vai bambusa iesmiņu iedur tās vidū – ja kociņam nekas nav pielipis pēc izvilkšanas, biskvīts būs gatavs. Ja pie kociņa pieķeras mīkla, cep to vēl kādu mirkli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!