Kūkas vidus par daudz pacēlies un saplaisājis. Šai problēmai ir iespējami trīs cēloņi – mīklai pievienots par daudz cepamais pulveris vai soda, kūkas forma ir pārāk maza vai krāsns temperatūra ir pārāk augsta. Nākamo reizi, kad gatavo kūku, pamēģini biskvītu necept pārāk mazā formā, lai tas nebūtu tik augsts, pārliecinies, vai nav nepieciešama zemāka krāsns temperatūra vai arī samazini cepamā pulvera daudzumu.
Neizcepies kūkas vidus. Ja biskvītkūkas vidus ir neizcepies un mīkla vēl ir "jēla", tad kūku esi cepis pārāk īsu laiku. Kad grasies kūku izņemt no krāsns, ar zobu bakstāmo kociņu vai bambusa iesmiņu iedur tās vidū – ja kociņam nekas nav pielipis pēc izvilkšanas, biskvīts būs gatavs. Ja pie kociņa pieķeras mīkla, cep to vēl kādu mirkli.