marinēta gaļa, steiks, garšaugi
Foto: Shutterstock
Brīvdienās plāno gatavot steikus uz grila? Ir dažas lietas, ko pirms tam vajadzētu atkārtot, ja tos sen neesi grilējis. Ar padomiem dalās "Latvijas Grilētāju apvienības" grilēšanas entuziasts Beķeris.

Sāc ar labākās gaļas izvēli – iegādājies kvalitatīvākos steika gabaliņus. Kā norāda grilēšanas entuziasti, lielveikalos izcilu gaļu nenopirkt, pēc tās jādodas uz tirgu un jāsadraudzējas ar labu miesnieku, kas pastāstīs un pamācīs, kāds izcirtums kam domāts.

Tāpat jāievēro, ka gaļu pēc izņemšanas no ledusskapja nedrīkst uzreiz likt uz karsta grila. Pirms grilēšanas steika gabaliņiem ļauj nostāvēt 20-30 minūtes istabas temperatūrā. Tādā veidā gaļu izdosies pagatavot izcili gardu un ar steika vēlamo efektu – mīkstu no iekšpuses, nedaudz kraukšķīgu no ārpuses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!