Ja veiksi nelielu pētījumu restorānu ēdienkartēs, noteikti pamanīsi, ka teju visur desertu piedāvājumā manāms brilē krēms (Crème brûlée). Un ne jau velti. Šis deserts nekad neliek vilties – ar savu krēmīgumu, sātīgumu un uz mēles kūstošo apdedzināto cukura kārtiņu. Tā kā 27. jūlijs kalendārā atzīmēts kā nacionālā Crème brûlée diena, ''Tasty'' atklāj padomus, kā mājās pagatavot dievīgo desertu.
Neiztrūkstošās sastāvdaļas
Lai nebūtu vilšanās par to, ko pasniedz restorānos vai kas sanācis, gatavojot desertu pašiem mājās, jāzina, kāds tas ir pēc būtības. Deserta pamatsastāvdaļas ir olu dzeltenumi, saldais krējums, nereti arī piens, kā arī cukurs, vaniļa, bet pēc garšas var variēt ar garšvielām, piemēram, vaniļu aizstāt ar kanēli, lavandas cukuru un citām piedevām. Kas attiecas uz vaniļu, tas nedrīkst būt vanilīns vai vaniļas cukurs, te jānodrošinās ar īsto vaniļas pāksti, tikai tā varēs iegūt garšas pilnību. Savukārt pāri palikušo pāksti pēc tam liec cukurtraukā, un jau pēc diennakts tas būs aromatizējies.