Ne katram vien ir gadījies stāvēt lielveikalā vai tirgū pie stenda ar arbūzu kalniņu un prātot, kurš tad būs tas vislabākais, lai to ņemtu līdzi uz mājām. Lai kaut nedaudz atvieglotu pareizā un īstā arbūza izvēli, tāda, kas ir visgatavākais, sulīgākais un plānāko miziņu, nepieciešams vien sekot dažiem praktiskiem soļiem.
Gluda miziņa bez bojājumiem
Gatavam arbūzam miza būs nebojāta, bez nobrāzumu pazīmēm, un pats galvenais, bez manāma puvuma. Mizai jābūt vienmērīgi zaļā tonī. Pagrozot arbūzu, būs redzams dzeltens plankums – nospiedums, kur redzams, ka arbūzs gatavošanās laikā gulējis uz zemes, iesaka "TheKitchn". Šim plankumam ir jābūt gaiši dzeltenzaļam – ja tas ir bāls, arbūzs nebūs baudāms.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit