ziedkāposti puķkāposti
Foto: Shutterstock
Šobrīd, kad ziedkāpostu raža ienākusies un par labu cenu iespējams nopirkt vietējo audzētāju dārzeņus, vērts padomāt, kā gardos dārzeņus noglabāt ziemai. Ja ziedkāpostus nācies saldēt, pēc atkausēšanas var gadīties, ka tie ir kļuvuši rūgti. Kā cīnīties ar šo mazo problēmu?

Iemesls tam, kāpēc ziedkāposti pēc atkausēšanas un pagatavošanas ir rūgti, var būt pavisam vienkāršs – pirms saldēšanas dārzeņi nav noblanšēti, līdz ar to tajā esošās baktērijas nav iznīcinātas. Tāpēc nākamo reizi, kad grasies saldēt ziedkāpostus, pavisam noteikti apsver arī to, ka dārzeņa gabaliņus pirms tam labāk novārīt verdošā ūdenī kaut brīdi. Tas pats attiecas arī uz ziedkāpostiem līdzīgajiem brokoļiem.

Ziedkāpostu saldēšana soli pa solim

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!