Kā gatavot dažādas maltītes folijas sainīšos
Foto: Shutterstock
Gatavojot dārzeņus, gaļu vai zivis cepeškrāsnī, protams, to var darīt kādā cepamtraukā. Tomēr nelielais palīglīdzeklis – alumīnija folija – maltīti padara pavisam īpašu. Tajā ievīstītie ceptie kartupeļi ir mīkstāki, vista sulīgāka, bet lasis – perfekts. Kā pareizi gatavot ar foliju? Lūk, daži principi, kas jāievēro.

Tiem, kas prātojuši, kura puse alumīnija folijai piemērota locīšanai uz iekšu, var neprātot. Zināms, ka folijai viena puse ir spīdīga, bet otra matēta. Izrādās, tam, kurā no abām pusēm tiek ievīstīti produkti, nav absolūti nekādas nozīmes. Speciālisti no "America's Test Kitchen" izpētījuši, ka zivis, gaļa un dārzeņi izcepsies vienādā laikā un ar vienādu iekšējo temperatūru, neatkarīgi no tā, kura no folijas pusēm tiek izmantota.

Folija palīdz maltītei neiztvaikot, tāpēc tā neapbrūnēs, bet saglabās skaistu, košu krāsu un neapdegs. Tāpēc jārēķinās ar to, ka folijas sainīšiem jābūt cieši aizvīstītiem. Tāpat, drošības labad, lai nekas neiztecētu, pirms ievīsti folijā, piemēram, dārzeņus, vari salocīt to divās kārtās. Ja tomēr nepieciešams, lai maltīte iegūtu zeltainu garoziņu, atvīsti folijas sainīti un pacep ēdienu krāsnī vēl 3-4 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!