arbūzs arbūza šķēles vasara tveice
Foto: Shutterstock
Augusts ir arbūzu laiks – ar šo lielo, veldzējošo ogu varam gan našķēties karstās dienās, gan pagatavot augļu salātus vai atspirdzinošu gaspačo. Ēšanu patīkamāku padarīsi, ja arbūzs būs sagriezts ērti ņemamās šķēlītēs vai gabaliņos. Lūk, divi vienkārši paņēmieni, kā sagriezt arbūzu.

Pirms ķeries pie griešanas, sagatavo darba zonu. Arbūza griešanai izvēlies lielu, asu nazi, lielu virtuves dēlīti un kādu šķīvi vai bļodu, kurā salikt sagrieztos arbūza gabaliņus.

1. paņēmiens – arbūza stienīši


Arbūza pusi ar mīkstuma daļu uz leju novieto uz virtuves dēlīša. Tad ar nazi sagriez to vertikālās šķēlēs, ar rokām pieturot arbūza malas, lai tās nekur neaizsprūk. Pēc tam sagriez otrādi virtuves dēlīti un sagriez arbūzu vēlreiz, lai veidotos rūtiņas. Ar rokām stingri turi arbūzu – tā būs vieglāk griezt! Kad arbūzs sagriezts, atliek vien ēst – pavelkot ārā gabaliņu, būs sanācis garens arbūza stienītis, kuru veikli varēsi notiesāt.

2. paņēmiens – izgrebtais arbūzs


Lai sagrieztu arbūzu tā, ka no tā pusītes iegūsi tikai mīkstumu, vajag vien veikt pāris uzmanīgus iegriezienus. Vispirms iegriez trīs vietās vienā arbūza sānā, tā, lai iegriezums būtu dziļumā līdz pusei. Tad to pašu izdari ar arbūza otru sānu. Kad tas paveikts, ar nazi iegriez apli gar arbūza mizu, bet tad sagraizi arbūza mīkstumu rūtiņās. Beigās apgāz arbūzu otrādi un izkrati mīkstuma gabaliņus.

Skaties video, kā to paveikt:

Arbūza un melones sulas saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards saldētās sulas saldējums tikai no četrām sastāvdaļām – arbūza, melones, laima sulas un svaigi spiestas ābolu sulas. No tā visa sanāks gardi saldējumi, kuri uz kociņa gozēsies oranži rozā toņos, bet garšos vēl labāk, jo tam nebūs nekādu lieku sastāvdaļu.

Lasīt vairāk

Ceptas garneles ar arbūziem un fetas sieru

Foto: Shutterstock

Brīnišķīga, apetītlīga uzkoda. Saldi kraukšķīgie arbūza gabaliņi izceļ pikantos garneļu kumosiņus, bet feta piešķir nopietnību un dod sātu. Ieteicams izmantot jēlas, termiski neapstrādātas garneles. Saldētas garneles pa nakti ieliek parastā ledusskapja nodalījumā, nākamajā dienā tās būs atlaidušās un piemērotas cepšanai.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamie gurķu un arbūza salāti

Foto: Shutterstock

Divi vasaras produkti vienā šķīvī – svaiga gurķa un sulīga arbūza salāti. Papildināti ar sāļo fetas sieru un nedaudz garšaugiem, tie būs perfekta pusdienu maltīte steidzīgajiem.

Lasīt vairāk

Gandrīz saldējums - dzesētas arbūzu šķēles

Foto: Shutterstock

Atjautīgs veids, kā pasniegt arbūzu, turklāt atspirdzinošs un tik vēsinošs karstā vasaras dienā.

Lasīt vairāk

Ūdens ar arbūziem un piparmētrām

Foto: Shutterstock

Lielisku, atsvaidzinošu dzeramo ūdeni var pagatavot, to aromatizējot ar arbūzu un piparmētrām.

Lasīt vairāk

Spirdzinošā zemeņu, arbūza un citrusu sangrija

Foto: Shutterstock

Darbadienas noslēgumam vai laiskām brīvdienām tieši laikā! Šis dzēriens gan domāts tieši pieaugušajiem, jo kokteiļa glāzē arbūzs draudzēsies ne vien ar rozā vīnu, bet arī nedaudz citronu liķiera.

Lasīt vairāk

Arbūzu gaspačo

Foto: Shutterstock

Vasaras karstumā veldzējumu sniegs arbūzu gaspačo. Nelielais asumiņš uzmundrinās un dos enerģiju.

Lasīt vairāk

Arbūza un laima kokteilis

Ideāls dzēriens karstai vasaras dienai. Izvēlies gatavu un ļoti saldu arbūzu, kuru pirms izmantošanas dažas stundas paturi ledusskapī.

Lasīt vairāk

Vasarīgu salātu kubs

Foto: Shutterstock

Ļoti oriģināls un neordināts veids, kā pasniegt vasarīgus salātus. Siera vietā vari izmantot kādu augli, rezultātā iegūstot gardu desertu!

Lasīt vairāk

Arbūza salāti ar melnajām olīvām

Foto: Shutterstock

Atsvaidzinoši un veselīgi salāti karstai vasaras dienai.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!