cēzara salāti mērce
Foto: Shutterstock
Vieglākais ceļš uz Cēzara salātiem mājas virtuvē ir nopirkt jau gatavu mērci, bet vai tas būs gardākais ceļš? Diezin vai. Patiesībā, zinot dažas nianses, salātu mērces pagatavošana nav nekas sarežģīts, atliek vien vadīties pēc norādēm un gala rezultāts neliks vilties.

Tāpat kā variācijas par pašiem Cēzara salātiem, arī mērces receptūras ir daudz un dažādas, tikai nedaudz vai krasi atkāpjoties no oriģināla. Garšas gaumes ir dažādas, tāpēc katrs vadās pēc saviem ieskatiem, tomēr, ja vēlies izmēģināt autentisko Cēzara salātu mērci, vadies pēc ''The Kitchn'' sniegtajām norādēm.

Tiek uzskatīts, ka Cēzara salātu mērcē jābūt anšoviem, ķiplokiem un olas dzeltenumiem – tās ir sastāvdaļas, kas kopā veido to neatkārtojamo garšu. Bez tām, protams, ir vēl piedevas, taču par visu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!