Sātīga milžu burgera pagatavošanai pirmkārt vajadzēs grilu, kas labi iekurts. No piederumiem būs nepieciešama pudele un lāpstiņa burgeru uzlikšanai un noņemšanai no grila. Sastāvdaļas pavisam vienkāršas – liellopa gaļa, bekons, sēnes, sīpols, ķiploks, siers, sāls un pipari.
Sasmalcinātus ķiplokus pievieno maltajai gaļai kopā ar garšvielām. Maltās gaļas masu kārtīgi izmīca un izveido no tās divas lielas kotletes. Pēc tam ar pudeles palīdzību lielajā maltās gaļas plācenītī iespiež bedrīti. Bedrītēs ievieto mocarellu, apceptas sēnes un pārkaisa ar rīvētu sieru.
Burgerus pēc tam grilē apmēram 25-30 minūtes. Tad apgrilē burgera maizītes, apziež ar mērci un tām virsū liek lielo burgera kotleti. Ja pievārēsi šo burgeri, vari uzskatīt sevi par īstu burgeru ēšanas čempionu, jo tas ir patiešām apjomīgs!
Pagatavošanu soli pa solim skaties šeit:
Liellopa gaļas burgeri, ko pagatavot mājās
Sātīgs liellopa maltās gaļas burgers ar tomātiem, sarkanajiem sīpoliem un saldo kukurūzas mērci. Ātrā uzkoda, kuru pagatavot mājās – patiks kā mazākajiem ēdājiem, tā pieaugušajiem.
Cūkgaļas burgers ar bietēm un saldā kartupeļa daiviņām
Kurš gan spēj atteikties no burgera? Ja burgers tiek gatavots mājās, tas noteikti ir veselīgāks par ātro ēstuvju piedāvājumiem, turklāt tad var eksperimentēt ar dažādām sastāvdaļām. Šajā gadījumā frī kartupeļi tiek gatavoti no saldā kartupeļa, savukārt burgeram ir pievienotas bietes, kas šo ēdienu padara ne tikai neparastāku, bet arī vērtīgāku.
Sulīgs liellopa gaļas burgers ar ceptiem sīpolu gredzeniem mājas gaumē
Sulīga liellopa gaļas kotlete, kraukšķīga salātlapa un marinēti gurķīši, grauzdēta maizīte un pikantas sinepes - izcila kombinācija! Bruņojies ar mājās gatavotiem burgeriem, kraukšķīgiem kartupeļu frī un ceptiem sīpolu gredzeniem, sagādā piemērotu dzērienu un izbaudi vakaru, piemēram, šo piektdien skatoties, kā brašie Rīgas "Dinamo" hokejisti cīnās ar Zagrebas "Medveščak" ledus bruņiniekiem.
Apetīti rosinošais liellopa gaļas burgers
Siltais laiks jābauda ar gardām maltītēm. Kafejnīcas Šķūnis šefpavāre Dana Ivanova iesaka apetīti rosinoša liellopa gaļas burgera recepti, kuras pamatā ir klasiskas virtuves vērtības, ko papildina pāris knifiņi.
Mazie jēra un biešu burgeri
Nelieli, gardi un īpaši – mini burgeri no jēra maltās gaļas. Īstu mājās gatavotu burgeru sajūtu piešķirs neparastās kārtas ar bietēm un fetas sieru.
Austrumnieciskie cūkgaļas burgeri ar svaigiem ananasiem un gurķiem
Kurš teicis, ka burgeri ir neveselīgi? Viss atkarīgs no tā, kāds ir pildījums! Brīvdienu pusdienām vai vakariņām ģimenes vai draugu lokā izmēģini šo interesanto recepti, kurā cūkgaļu izcili papildina svaigs ananass un karijs.
Sulīgi cūkgaļas burgeri ar timiānu un karamelizētu ābolu
Šie burgeri noteikti garšos bērniem, jo tie ir vienkārši - bez asām mērcēm un neskaitāmām grūti savaldāmām sastāvdaļām. Turklāt, pateicoties pievienotajam rīvētajam ābolam un timiānam, gaļa izdodas īpaši sulīga un aromātiska.