Visa panākumu atslēga slēpjas ne tikai saldēšanai paredzēto pupiņu šķirņu izvēlē, bet arī termiskajā apstrādē. Pirms pupiņas svaigas saber saldēšanai paredzētajos maisiņos vai kastītēs, ir vērts tās noblanšēt. Tas nepieciešams, lai pēc daudziem mēnešiem atkausētās un pagatavotās pupiņas nebūtu ar rūgtu garšu.
Ja saldēšanai izvēlies pupiņas pākstīs (zaļās pupiņas, dzeltenās sviesta pupiņas vai kādas citas), tad pārliecinies, lai tās būtu tiešām izaugušas, nav zaļas, ar neieskrambātām pākstīm un košu, izteiksmīgu krāsu. Tām nevajadzētu būt pāraugušām, citādi tās būs stiegrainas. Pupiņas pirms saldēšanas noskalo, apgriez tām galus un sagriez tik lielos gabaliņos, cik vēlies. Bet cūku pupas pirms saldēšanas izlobi no pākstīm.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit