sviesta pupiņas
Foto: Shutterstock
Tagad, kad zaļās pupiņas, sviesta pupiņas un cūku pupas sasniegušas ražas pilnbriedu, ir vērts padomāt par pupiņu pākšu un izlobīto pupiņu saglabāšanu ziemas sezonai. Kā pareizi saldēt pupiņas, lai tās pēc atlaidināšanas nebūtu ar rūgtu piegaršu?

Visa panākumu atslēga slēpjas ne tikai saldēšanai paredzēto pupiņu šķirņu izvēlē, bet arī termiskajā apstrādē. Pirms pupiņas svaigas saber saldēšanai paredzētajos maisiņos vai kastītēs, ir vērts tās noblanšēt. Tas nepieciešams, lai pēc daudziem mēnešiem atkausētās un pagatavotās pupiņas nebūtu ar rūgtu garšu.

Ja saldēšanai izvēlies pupiņas pākstīs (zaļās pupiņas, dzeltenās sviesta pupiņas vai kādas citas), tad pārliecinies, lai tās būtu tiešām izaugušas, nav zaļas, ar neieskrambātām pākstīm un košu, izteiksmīgu krāsu. Tām nevajadzētu būt pāraugušām, citādi tās būs stiegrainas. Pupiņas pirms saldēšanas noskalo, apgriez tām galus un sagriez tik lielos gabaliņos, cik vēlies. Bet cūku pupas pirms saldēšanas izlobi no pākstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!