tūkstošsalu mērce uzkodas
Foto: Shutterstock
Tūkstošsalu mērce ir klasiska salātu un uzkodu mērču recepte, kuras izcelsme meklējama amerikāņu virtuvē. Tomēr šī mērce it nemaz nav sveša arī mūsu platuma grādu gardēdim, jo to jau kādu laiku ražo vietējie uzņēmumi un ir iespējams iegādāties veikalā. Tomēr labākai garšai iesakām to pagatavot pašiem – tas it nemaz nav sarežģīti, jāzina tikai, kādas sastāvdaļas izmantot!

Tūkstošsalu mērces pamatā, protams, ir majonēze un tomātu mērce. Tomēr bez šīm divām sastāvdaļām klasiskajā receptē nepieciešams pievienot arī šo to citu. Tas tāpēc, lai mērce būtu ne tikai izteikti krēmīga un bieza, bet arī ar tikai tai raksturīgo garšas buķeti. Mērces vēsture aizsākusies 20. gadsimta sākumā, Kleitonā, Ņujorkā, ASV. Tolaik pazīstamā aktrise un pavārgrāmatu autore Meja Īrvina viesojusies pie Džordža Lalonda, kurš viesībās pasniedzis sievas Sofijas gatavoto mērci pie zivju uzkodām. Aktrise taujājusi pēc neparastās mērces receptes. Plašākai publikai mērce kļuva pazīstama pateicoties Heralda viesnīcai, bet nosaukumu – Tūkstošsalu mērce – tai deva pati Meja Īrvina, norādīts oficiālajā mājaslapā.

Lai pagatavotu krietnu burciņu ar Tūkstošsalu mērci vajadzēs:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!