Vistas gaļa ir viena no labākajām izvēlēm tiem, kas vēlas gatavot veselīgas maltītes. Lai parūpētos par to, ka maltīte ir īpaši diētiska, vistas fileju iesaka vārīt, nevis cept. Taču vārīta vistas fileja mēdz būt garšas ziņā pliekana. Kā panākt, lai vārīta vista būtu krietni gardāka un garšām bagātīga?
Vārīšanai izvēlies vistas krūtiņas ar ādu vai vistas filejas. Tās nav nepieciešams sagriezt sīkākos gabaliņos. Taču pirms tam jāizdara viena lieta – apcep vistu katla pamatnē ar nelielu daudzumu eļļas. Tā parūpēsies, ka vista garšos labāk.
Pēc tam izvēlies, kādā šķidrumā vistu vārīsi. Klasiska izvēle ir ūdens vai buljons. Tomēr interesantāku garšu vari panākt, ja vistu vārīsi kādā augļu vai ogu etiķī vai pat sulā. Piemēram, vistu vari vārīt ūdenī, kam pievienots ābolu etiķis vai ābolu sula. Tāpat vari pievienot arī sausu baltvīnu, kas būs piemērots vistas gaļai.