Eļļas aromatizēšanai ''Tasty'' iesaka izmantot šādas piedevas – ķiplokus, baziliku, čili, pētersīļus, dilles, asos sarkanos piparus, saldos piparus, ķimenes, rozmarīnu, timānu, estragonu un citus labumus pēc katra garšas patikas.
Kā aromatizēt eļļu? Ja tie ir zaļumi, vispirms tos sasmalcini, saber pudelītē un tad pārlej ar kvalitatīvu olīveļļu. Zaļumiem jābūt sausiem un tīriem.
Kas attiecas uz čili un pipariem, šajā gadījumā eļļa ir jākarsē ar smalki sagrieztu čili, un tad jāatdzesē. Čili garša tiks uzņemta tikai karsēšanas rezultātā, un tad eļļu var pārliet, bet dekoratīviem nolūkiem pudelītē iebērt čili pārslas vai piparu šķēlītes.
Jebkuru aromatizēto eļļu pēc gatavošanas jāliek ievilkties, ar desmit dienām būtu pietiekami. Pudelei jābūt cieši aizskrūvētai, lai aromāti nepazustu, un tikai tad var likt lietā gardo eļļu. Kas attiecas uz eļļas izmantošanu, šim nolūkam vislabāk derēs augstas kvalitātes extra virgin olīveļļa.
Ķiploki eļļā
Eļļā karsēti ķiploki būs lieliska piedeva dažādiem salātiem un mērcēm, kā arī sviestmaizēm. Aromatizēto eļļu savukārt var izmantot gatavošanai. Tā kā eļļa tiek karsēta, izvēlas rafinētu olīveļļu.
Svaigie salāti ar apelsīniem, valriekstiem un zilo sieru
Svaigu lapu salāti no kresēm un rukolas, kam pievienoti saldie apelsīni, zilais siers un valrieksti. Ne vien garšīgi, bet arī figūrai draudzīgi!
Siltie dārzeņu salāti ar ceptām siera bumbām
Pusdienās būs tieši laikā – sastāvdaļām bagātīgi un ļoti gardi dārzeņu salāti ar apceptām "sniega bumbām". Recepti piedāvā bloga "Divi10.com" autores Monika un Justīne.
Makaronu salāti ar tunci un olīvām
Maltīte, kas būs lieliska kā pusdienās, tā vasarīgās vakariņās. Sprigano makaronu salāti ar olīveļļas un citronu sulas mērci, ko papildina melnās olīvas, ķirštomāti un svarīgākais – gardā tunča gabaliņi.
Svaigie gurķu salāti ar sezama sēkliņām
Kad klasiskie lapu salāti ar gurķi un redīsiem apnikuši, bet pie sātīga pamatēdiena bez svaiguma devas neiztikt, iesakām pagatavot šos salātus, kuros patīkami balansē saldais, skābais un sāļais.
Vīnogu, zilā siera un valriekstu salāti
Garšīgi un interesanti salāti, kuros sāļais mijas ar saldo, kā arī maigais ar skābo. Šo garšu salikumu nodrošina salātos esošie āboli, citronu sula, rukola, vīnogas un rieksti. Bet sātīgumam klāt piekož baltmaizes grauzdiņus, kas apsmērēti ar zilo sieru.
Svaigu cukīni salāti ar piparmētru un citronu mērci
Veselīgi un ļoti vasarīgi salāti – piparmētru mērcē iemarinētas cukīni strēmeles. Lai maltītei piešķirtu mazliet vajadzīgā sātīguma, pasniedz salātus ar mazajām mocarellas bumbiņām.