Ssohk - 10633
Foto: Shutterstock
Aromatizētai eļļai ir jābūt katras saimnieces virtuves plauktiņā. Tā lieliski garšos salātos, cepot gaļu, uzsūksies patīkams aromāts un garša, un tā lieliski papildinās tikko ceptu maizīti, iemērcot to eļļā. Turklāt nekas nebūs gardāks par pašgatavotu aromatizēto eļļu, un tas nebūt nav tik sarežģīti, kā varētu sākotnēji šķist.

Eļļas aromatizēšanai ''Tasty'' iesaka izmantot šādas piedevas – ķiplokus, baziliku, čili, pētersīļus, dilles, asos sarkanos piparus, saldos piparus, ķimenes, rozmarīnu, timānu, estragonu un citus labumus pēc katra garšas patikas.

Kā aromatizēt eļļu? Ja tie ir zaļumi, vispirms tos sasmalcini, saber pudelītē un tad pārlej ar kvalitatīvu olīveļļu. Zaļumiem jābūt sausiem un tīriem.

Kas attiecas uz čili un pipariem, šajā gadījumā eļļa ir jākarsē ar smalki sagrieztu čili, un tad jāatdzesē. Čili garša tiks uzņemta tikai karsēšanas rezultātā, un tad eļļu var pārliet, bet dekoratīviem nolūkiem pudelītē iebērt čili pārslas vai piparu šķēlītes.

Jebkuru aromatizēto eļļu pēc gatavošanas jāliek ievilkties, ar desmit dienām būtu pietiekami. Pudelei jābūt cieši aizskrūvētai, lai aromāti nepazustu, un tikai tad var likt lietā gardo eļļu. Kas attiecas uz eļļas izmantošanu, šim nolūkam vislabāk derēs augstas kvalitātes extra virgin olīveļļa.

Ķiploki eļļā

Foto: Shutterstock

Eļļā karsēti ķiploki būs lieliska piedeva dažādiem salātiem un mērcēm, kā arī sviestmaizēm. Aromatizēto eļļu savukārt var izmantot gatavošanai. Tā kā eļļa tiek karsēta, izvēlas rafinētu olīveļļu.

Lasīt vairāk

Svaigie salāti ar apelsīniem, valriekstiem un zilo sieru

Foto: Shutterstock

Svaigu lapu salāti no kresēm un rukolas, kam pievienoti saldie apelsīni, zilais siers un valrieksti. Ne vien garšīgi, bet arī figūrai draudzīgi!

Lasīt vairāk

Siltie dārzeņu salāti ar ceptām siera bumbām

Pusdienās būs tieši laikā – sastāvdaļām bagātīgi un ļoti gardi dārzeņu salāti ar apceptām "sniega bumbām". Recepti piedāvā bloga "Divi10.com" autores Monika un Justīne.

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar tunci un olīvām

Foto: Shutterstock

Maltīte, kas būs lieliska kā pusdienās, tā vasarīgās vakariņās. Sprigano makaronu salāti ar olīveļļas un citronu sulas mērci, ko papildina melnās olīvas, ķirštomāti un svarīgākais – gardā tunča gabaliņi.

Lasīt vairāk

Svaigie gurķu salāti ar sezama sēkliņām

Foto: DELFI

Kad klasiskie lapu salāti ar gurķi un redīsiem apnikuši, bet pie sātīga pamatēdiena bez svaiguma devas neiztikt, iesakām pagatavot šos salātus, kuros patīkami balansē saldais, skābais un sāļais.

Lasīt vairāk

Vīnogu, zilā siera un valriekstu salāti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīgi un interesanti salāti, kuros sāļais mijas ar saldo, kā arī maigais ar skābo. Šo garšu salikumu nodrošina salātos esošie āboli, citronu sula, rukola, vīnogas un rieksti. Bet sātīgumam klāt piekož baltmaizes grauzdiņus, kas apsmērēti ar zilo sieru.

Lasīt vairāk

Svaigu cukīni salāti ar piparmētru un citronu mērci

Foto: Shutterstock

Veselīgi un ļoti vasarīgi salāti – piparmētru mērcē iemarinētas cukīni strēmeles. Lai maltītei piešķirtu mazliet vajadzīgā sātīguma, pasniedz salātus ar mazajām mocarellas bumbiņām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!