vārītas cūku pupas pusdienas vasara
Foto: Shutterstock
Augusta beigas mūs nudien lutina – cūku pupas aug griezdamās, pākstis saulē piebriedušas un gatavas, kad tās gādīgas rokas noplūks, lai nonāktu katlā ar sālsūdeni. Ja arī tavā rīcībā ir ļoti, ļoti daudz cūku pupu, vienalga, paša salasītu vai tirgū nopirktu, tad noteikti esi prātojis par to, ko lai ar tām iesāk. Lūk, dažas idejas, kas noderēs gan tūlītējai pagatavošanai un notiesāšanai, gan krājumiem ziemai!

Visgardākās, protams, cūku pupas ir tikko sālsūdenī novārītas, kamēr vēl karsti kūpošas un pašas lien no mīkstajām pākstīm laukā. Bet, ja lielo daudzumu nevar noēst tāpat, cūku pupas var uzreiz pagatavot dažādās maltītēs. Tomēr ražas pārpilnības vislielākais pluss – krājumi ziemai. Cūku pupas vari kā izkaltēt, tā sasaldēt ziemai, lai padižotos, piemēram, ar galdā celtām pupām Ziemassvētku vakarā.

Cūku pupas tūlītējai apēšanai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!