grauzdiņi maize
Foto: Shutterstock
Kraukšķīgi maizes grauzdiņi Cēzara salātos vai maigā baraviku krēmzupā ir tas, kas padara šīs maltītes pilnīgas. Vēl jo vairāk, ja grauzdiņus būsi pagatavojis mājās pats. Kā to izdarīt?

Grauzdiņus vari gatavot gan pannā, gan cepeškrāsnī. Galvenais, lai tie būtu zeltaini brūni, kraukšķīgi un ar mazliet garšvielām, lai tos būtu patīkamāk ēst. Mājās gatavoti grauzdiņi būs svaigāki, ar tik daudz garšvielām, cik pats vēlies, un tādas formas, kā sagriezīsi.

Grauzdiņiem vispiemērotākā būs maize, kas ir nedaudz, nedaudz apkaltusi. Tad grauzdiņi izdosies patiešām kraukšķīgi. Kas attiecas uz maizes veidu, vari izmantot gan baltmaizi, gan pilngraudu vai saldskābmaizi. No rupjmaizes sanāks ideālie grauzdiņi kārtainajiem salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!