zilais siers burgeris
Foto: Shutterstock
Vai nav dīvaini, ka pelējums var būt ne vien ēdams, bet pat tik ļoti iecienīts, ka īstiem gardēžiem saskrien pilna mute siekalām jau no iedomām vien par aromātisku rokfora, stiltona vai gorgonzolas gabaliņu? Zilais siers patiesi ir viena no izcilākajām delikatesēm, kas iecienīta visā pasaulē, bet reizēm gadās, ka pēc vīna vakara ar draugiem, ledusskapja stūrī, ietīti celofānā, savu tālāko likteni gaida siera plates pārpalikumi. Nekādā gadījumā nesteidzies tos ar vieglu roku ielidināt atkritumu spainī, jo mums ir desmit ģeniāli vienkāršas idejas, kā izmantot zilo sieru, lai maltīti padarītu daudz gardāku un izsmalcinātāku.

Pirmais un visvienkāršākais variants ir - ātri un bez žēlastības iznīcināt pāri palikušo sieru, kamēr šī ģeniālā ideja vēl nav ienākusi prātā kādam citam mājiniekam.

Ja pirmais variants šķiet pārāk vienkāršs, tad sadrupini zilo sieru, samaisi ar maskarponi vai bezpiedevu krēmsieru un pasniedz kā piedevu pie "mundierī" ceptiem kartupeļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!