Kartupeļi 'mundierī'. Knifiņi izcilam rezultātam un gardas pildījumu idejas
Foto: Shutterstock

Kartupeļi "mundierī" – no ārpuses zeltaini kraukšķīgi, ar krēmīgu mīkstumu, kurš, papildināts ar saldkrējuma sviestu, pats kūst uz mēles, liekot garšas kārpiņām tirpt aiz svētlaimes. Vai gan var būt lieliskāks veids, kā izbaudīt šī gada lielisko kartupeļu ražu? Ja esi vienisprātis ar mums, sniegsim noderīgus padomus izcilam rezultātam un netradicionālas pildījumu idejas, kas palīdzēs šo tradicionālo recepti skatīt jaunā gaismā.

Ar vai bez mizas gatavoti kartupeļi ir gaumes jautājums. Par mizas veselīgumu ir dažādi viedokļi. No vienas puses, tā termiskās apstrādes laikā pasargā tupeni no vērtīgo vitamīnu un minerālvielu zuduma, bet tikpat labi zem mizas var slēpties cilvēka veselībai kaitīgie nitrāti, tādēļ, ja nav pārliecības par to, kādos apstākļos kartupeļi audzēti, labāk tos drošības pēc nomizot. Bet mammas vai omes dārzā augušos bumbuļus atliek tikai kārtīgi noberzt un izdomāt sev tīkamu veidu, kā tos pagatavot.

Lielākoties kartupeļiem "mundierī" tiek izmantoti mazi vai vidēja lieluma kartupeļi, jo, cepot lielākus tupeņus, tie var no ārpuses apdegt, vidū paliekot pusgatavi. Kaut gan, ja ir doma kartupeļus pirms cepšanas novārīt, vari izvēlēties arī lielākus eksemplārus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!