cepti ķiploki
Foto: Shutterstock
Ķiploks ir tā sastāvdaļa, ar kuru mēdzam papildināt maltītes, nevis izvēlēties kā galveno ēdienu. Taču ir pienācis laiks, lai to mainītu un ieviestu ko jaunu. Krāsnī cepti ķiploki ir izcili gardi kā vieni paši, tā kopā ar salātiem, citiem ceptiem dārzeņiem, svaigiem garšaugiem un grauzdiņiem.

Veselo, krāsnī cepto ķiploku galviņu pagatavošana it nemaz nav sarežģīta. Tās pirms tam tikai pienācīgi jāsagatavo un jāpapildina ar eļļu, un garšvielām – labākam rezultātam. Cepts ķiploks, loģiski spriežot, ir kā diena pret nakti, salīdzinot ar svaigu, jo mainās tā ķīmiskais sastāvs. Svaigs tas ir ass un kodīgs, bet cepts – karamelizējies, mīksts un salds. Tāpat, krāsnī ceptu ķiploku gremošanas sistēmai ir vieglāk pārstrādāt, norāda "Simply recipes".

Vispirms uzkarsē cepeškrāsni – vismaz 200°C. Pēc tam sagatavo ķiploku galviņas – nolobi ārējo, sauso kārtu, atstājot cietāko, kas satur kopā visas ķiploka daiviņas. Tad ar asu nazi nogriez ķiploka augšējo daļu, lai tiktu nogriezti daiviņu gali (apmēram 1 centimetra biezumā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!