Veselo, krāsnī cepto ķiploku galviņu pagatavošana it nemaz nav sarežģīta. Tās pirms tam tikai pienācīgi jāsagatavo un jāpapildina ar eļļu, un garšvielām – labākam rezultātam. Cepts ķiploks, loģiski spriežot, ir kā diena pret nakti, salīdzinot ar svaigu, jo mainās tā ķīmiskais sastāvs. Svaigs tas ir ass un kodīgs, bet cepts – karamelizējies, mīksts un salds. Tāpat, krāsnī ceptu ķiploku gremošanas sistēmai ir vieglāk pārstrādāt, norāda "Simply recipes".
Vispirms uzkarsē cepeškrāsni – vismaz 200°C. Pēc tam sagatavo ķiploku galviņas – nolobi ārējo, sauso kārtu, atstājot cietāko, kas satur kopā visas ķiploka daiviņas. Tad ar asu nazi nogriez ķiploka augšējo daļu, lai tiktu nogriezti daiviņu gali (apmēram 1 centimetra biezumā).
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit