Čebureks, kas tulkojumā no krimas tatāru valodas nozīmē "jēls pīrādziņš", ir viens no interesantākajiem slāvu virtuves ēdieniem, kas aizgūts no tjurku-mongoļu tautām, bet mūsdienās ir ļoti iecienīts arī Kaukāzā, Turcijā un daudzviet citur pasaulē. Un nav nekāds brīnums, jo čebureki ir vienkārši pagatavojami, bet rezultāts – izcili gards.
Leģenda vēsta, ka ar gaļu pildītie čebureki ir zināmi jau kopš Mongolijas impērijas pirmā lielā hana laikiem, kad šo sātīgo jēra gaļas ēdienu kādā no karagājiena kārtējām apmetnes vietām esot sākuši gatavot izsalkušie kareivji.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit