vīģes
Foto: Shutterstock
Septembris ir ne vien ābolu mēnesis, bet arī eksotisko vīģu sezona. Lai gan šie augļi pie mums atceļo no tālākām valstīm, svaigās vīģes vislabākās ēšanai ir tieši augusta beigās un septembrī, kad tiek novākta to raža. Ko iesākt ar nepazīstamo bubuli un kā tās izmantot dažādās maltītēs?

Nozīmīgi ir tas, ka lielākās vīģu ražas pasaulē ir Turcijā, Itālijā, Grieķijā, ASV, Irānā un Spānijā. Līdz ar to veikalos vari meklēt tās vīģes, kas līdz Latvijai mērojušas visīsāko ceļu. Tā zināsi, ka tās ir patiesi svaigas. Tāpat, nevajag vairīties, ja redzi vienuviet tikai violetās krāsas vīģes, bet citviet – zaļās. Abas ir ēdamas, atšķiras tikai šķirne. Pārgriežot vīģes, skatam pavērsies sārts mīkstums, kurā ir daudz sīku sēkliņu – tā ir pati gardākā šī augļa daļa.

Kā nopirkt labākās vīģes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!