Foto: Shutterstock kolāža
Kartupeļu biezputra ar kūpošu gulaša mērci ir daudzu kopš bērnības iecienīts ēdiens, jo pārdesmit gadus atpakaļ gulašs bija katras sevi cienošas ēdnīcas ēdienkartes lepnums un prieks. Šodien nav nemaz tik vienkārši atrast vietu, kur ārpus mājām nobaudīt šo vienkāršo, bet gardo ēdienu, tādēļ smelies iedvesmu no mūsu sarūpētajām receptēm un padomiem, lai iepriecinātu mūžam izsalkušos mājiniekus.

Bet, ja interesē palasīt par klasisko ungāru gulašu, to vari izdarīt šeit.

Gulašam labāk izvēlies labas kvalitātes gaļu no specializētiem gaļas veikaliem vai pārbaudīta pārdevēja tirgū. Pēc iespējas izvairies no gataviem, jau sīki sagrieztiem gaļas gabaliņiem. Vislabāk būs, ja nopirksi gaļas gabalu un sadalīsi to mājās. Vislabākie būs dzīvnieka pleca gabali, jo šāda gaļa gatavojot saglabās mitrumu, bet nav obligāti nepieciešams iegādāties vienlaidus karbonādes gabalu, gulaša pagatavošanai derēs arī gaļa ar kauliem - no gaļas varēsi pagatavot gulašu, bet kaulus izmantot buljonam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!