lazanja ēdiens panna
Foto: Shutterstock
25. oktobrī visā pasaulē tiek atzīmēta Pastas diena, ko vispiemērotāk būtu nosvinēt, ceļot galdā kādu sātīgu makaronu ēdienu – tādu, kas ļoti, ļoti garšo, sasilda, kārtīgi pabaro un liek justies labāk drēgnajās un tumšajās rudens dienās. Tā vien šķiet, ka šī būs īstā reize pagatavot pastas ēdienu karalieni – lazanju.

Kā tad pašam pagatavot ideālo lazanju – kārdinošu itāliešu virtuves meistarstiķi, kas radies viduslaikos, Neapolē?

Pirmā lieta, kas skaidri jāizlemj – kāda lazanja tā būs. Ja gatavo klasisko lazanju, tad būs atsevišķi jātaisa Boloņas mērce un Bešamela mērce. Ja lazanja veģetāra, tad pietiks tikai ar mājās gatavotu tomātu mērci Boloņas mērces vietā, bet jāielāgo – tomātu mērce jātaisa karsta un pašam. Citādi tā vairs nav lazanja! Sāksim?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!