Kvinoja ir kļuvusi par vienu no rīsu un griķu tikpat veselīgajām alternatīvām, kas aizvien biežāk iekaro graudaugu produktu plauktus. Tāpat kā rīsiem vai kuskusam, arī ideāli pagatavotai kvinojai jābūt pietiekami irdenai. Kā tādu pagatavot?
Kvinoja nākusi no Dienvidamerikas, kur Andu kalnu reģionā tā tiek audzēta jau 5000 gadu. Tehniski gan kvinoja neskaitās graudaugs, bet gan sēkliņas. Taču kulināri tā tiek izmantota tieši tāpat, kā jebkurš graudaugs. Pastāv gandrīz divi tūkstoši dažādu kvinojas veidu, taču veikalos visplašāk pieejama gaišā, brūnā, sarkanā un melnā kvinoja. Visneitrālākā garša ir gaišajai jeb baltajai kvinojai, bet brūnā, sarkanā un melnā kvinoja jau ir ar specifiskāku garšu un izteiktāku aromātu.
Kā vārīt kvinoju?
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit