kartupeļu klimpas
Foto: Shutterstock
Latviešiem jau izsenis ir pazīstamas klimpas – tās ēdam gan pamatēdienos, gan saldajos ēdienos. Parastās miltu klimpas ir visai vienkārši pagatavojamas, taču mazliet vairāk pacietības un darba prasa kartupeļu klimpiņas. Kā tad tās soli pa solim pagatavot, lai izdotos ideālas?

Vispirms nepieciešams pienācīgi sagatavot kartupeļu masu. Nelielai porcijai parasti pietiek ar apmēram trim palieliem kartupeļiem. Tos nomizo un tad ļoti, ļoti smalki sarīvē. Šo darbiņu vislabāk izdarīs virtuves kombains vai gaļas maļamā mašīna.

Sarīvētos kartupeļus ar visu šķidrumu pēc tam liek lielā bļodā. Tad kartupeļu masu pārliek marlē, aizvīsta un pamatīgi izspiež visu kartupeļu sulu bļodā. Tas nepieciešams, lai kartupeļi būtu pēc iespējas sausāki. Toties šķidrumam ļauj nostāvēties, lai virsū būtu kartupeļu sula, bet apakšā – to dabiskā ciete. Sulu pēc tam nolej, bet cieti samaisa ar kartupeļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!