Vispirms nepieciešams pienācīgi sagatavot kartupeļu masu. Nelielai porcijai parasti pietiek ar apmēram trim palieliem kartupeļiem. Tos nomizo un tad ļoti, ļoti smalki sarīvē. Šo darbiņu vislabāk izdarīs virtuves kombains vai gaļas maļamā mašīna.
Sarīvētos kartupeļus ar visu šķidrumu pēc tam liek lielā bļodā. Tad kartupeļu masu pārliek marlē, aizvīsta un pamatīgi izspiež visu kartupeļu sulu bļodā. Tas nepieciešams, lai kartupeļi būtu pēc iespējas sausāki. Toties šķidrumam ļauj nostāvēties, lai virsū būtu kartupeļu sula, bet apakšā – to dabiskā ciete. Sulu pēc tam nolej, bet cieti samaisa ar kartupeļiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit