Konditorejā
Apjaušot, ka iegādāti ne tie gardākie persiki vai nektarīni, nevajag tos steigšus lidināt miskastē vai ielikt groziņā ar domu, ka pēc dažām dienām tie nogatavosies un kļūs gardāki. Gatavos, bet ne tos sulīgākos persikus vai nektarīnus šādās reizēs vislabāk likt lietā receptē, kur tie nav svaigi. Tā var būt kāda ātrā kūka, pīrāgs, plātsmaize, kārtainās mīklas pīrādziņi vai kādas smalkmaizītes – ceptā veidā augļi garšos daudz labāk.
Konservēšanā
Tieši tā, pat tad, ja iegādātie augļi nav īpaši saldi un sulīgi, konservētā veidā tie noteikti sevi pierādīs labāk, nekā apēsti svaigi. Tikai šajā gadījumā augļi jāpapildina ar citām piedevām. Pagatavo ievārījumu, čatniju vai marmelādi. Neizteiksmīgās garšas augļi derēs kompotam, sukāžu gatavošanai vai savārīšanai biezenī, salikumā ar citiem augļiem.
Pamatēdienos
Maldīgs ir priekšstats, ka tādi augļi kā persiki un nektarīni labi iederas vien saldajos ēdienos. Pirms neesi izmēģinājis, nepieņem to par patiesību. Piemēram, persiki salātos noteikti būs patīkams pārsteigums, tāpat arī nektarīni. Pat ne pārāk sulīgi augļi iederēsies gaļas pildīšanai, piemēram, vistas filejai vai kakla karbonādei. Sātīgumam pievieno sieru, piemēram, fetas, un garšu saderība būs restorāna cienīga.
Šādās reizēs vērts izmēģināt kādus drosmīgus eksperimentus, piemēram, augļu pusītes grilēt un tad pasniegt kā uzkodas, pildīt ar sāļo krēmu vai likt salātos. Augļus pasautējot un tad sablendējot, iegūsi biezeni, ko izmantot kā mērci, bet tikpat labi neveiksmīgo pirkumu vari likt lietā kādā kokteilī.
Sulīgs persiku pīrāgs itāliešu mafijas gaumē
Šī ir ātra un aromātiskā pīrāga recepte, kas lieti noderēs šobrīd, kad tirgū un veikalu plauktos sārtojas sulīgi persiki. Kādēļ mafijas gaumē? Jo šī ir viena no "Mafijas pavārgrāmatas" receptēm, kuras ir tik ģeniāli vienkāršas, ka to dēļ nebūtu žēl pat mirt.
Kūpinātas vistas salāti ar nektarīniem un aveņu mērci
Atsvaidzinoši un sātīgi salāti vasarīgām brokastīm vai vakariņām. Kūpinātas vistas vietā droši vari izmantot arī cepeškrāsnī ceptu vistu – ja no iepriekšējās dienas vakariņām palicis pāri!
Persiku un lavandas ievārījums
Persiku sezona ir sākusies! Pagatavo šo neparasto, bet ļoti gardo ievārījumu un tavi ziemas svētdienu pankūku rīti iegūs pavisam citu, eksotisku noti.
Garneļu - rīsu un persiku salāti
Garneļu - rīsu un persiku salāti: gardēžu atzīti un iecienīti.
Persiku sangrija
Vasarīgs, aromātisks dzēriens, kas veldzēs karstā vasaras pēcpusdienā un darīs to tīksmīgāku.
Cepta vistas fileja ar nektarīniem
Sulīga vistas gaļa ar saldeni sīvu nektarīnu un sarkanā sīpola salsu. Īpašu aromātu un garšu maltītei piešķirs svaigie zaļumi, tāpēc ar tiem nedrīkst skopoties.
Persiku - 'Rafaello' torte
Persiku - "Rafaello" torte īpašo gardēžu viesībām.
Persiku un banānu saldējuma kokteilis
Persiku un banānu saldējuma kokteilis jūs atveldzēs karstās vasaras dienās un sniegs nepieciešamo enerģijas lādiņu.
Krēmīgais persiku pīrāgs
Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.
Skābā krējuma, cepumu un biezpiena krēms ar persikiem vai mellenēm
Divas idejas desertam - skābā krējuma un cepumu krēms, kas gatavots no biezpiena un saldā krēmsiera "Rasa". Receptes piedāvā Signe Meirāne no "Četrassezonas.lv".
Nektarīni medus un bazilika sīrupā
Deserts no medus mērcē noblanšētiem nektarīniem, ko pasniedz saldā ēdiena trauciņā ar putukrējumu vai saldējumu. Īpašu garšu desertam piešķirs baziliks, kas patīkami atsvaidzinās un kontrastēs ar augļu saldumu.
Zemeņu un persiku ievārījums
Zemenes ar persikiem sader kā cimds ar roku, tāpēc šo ogu pilnbriedā steidz pagatavot dažas burciņas ar vasaras garšu, ko noteikti novērtēsi vēlākos mēnešos.
Cepta āte ar persiku salsu
Vasarīgās pusdienās pasniedz burvīgo āti, kurai gandrīz nav asaku, ar pikanto persiku salsu. Āti marinē apmēram 15 minūtes. Šādi sagatavotu zivi var cept gan pannā lielā eļļas daudzumā (pirms tam zivi noslaukot sausu), gan grilēt uz oglēm.
Grilēti nektarīni un plūmes ar fetas sieru
Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.