Foto: Shutterstock

Makaroni ietilpst to produktu kategorijā, ko var pagatavot pat neprasmīgākie, taču nereti kāds kļūdīgs solis, un pat tas neizdodas, kā nākas. Ja pēc makaronu nokāšanas tie salīp kopā vienā lielā pikucī, iespējams, neesi ievērojis kādu no šiem padomiem.

Viens no svarīgākajiem likumiem, kas jāņem vērā makaronu vārīšanā, ir laika uzņemšana jeb norādītā pagatavošanas laika ievērošana. Ja uz iepakojuma rakstīts, ka jāvāra 6-7 minūtes, tad tā arī dari, nevis drošības labad vāri 10 minūtes. Ne velti norādīts ieteicamais laiks, tāpēc šo norādi neignorē.

Ja nelīdz pat vārīšanas laika ievērošana, iespējams, iegādāts ne tas kvalitatīvākais produkts. Bieži vien pie vainas arī tas, ka makaronos ir par maz cietes, līdz ar to, tie vāroties izšķīst un neizbēgami salīp pēc ūdens nokāšanas. Tāpēc izvēlies augstākas kvalitātes makaronus, un tie neliks vilties.

Kad ūdens katliņā burbuļo, pievieno šķipsnu sāli un ieber makaronus. Kamēr tie vārās noteiktās minūtes, ik pa brīdim tos noteikti apmaisi. Tad, kad makaroni pietiekami vārīti, nokās caurdurī un tad var tos vai nu noskalot zem auksta ūdens vai arī apviļāt kādā taukvielā. Nedaudz eļļa vai sviests nenāks par ļaunu, turklāt tad makaroni būs spīdīgāki un apetītlīgāki. Izmanto kādu aromātisku olīveļļu vai garšaugu sviestu, un būsi nošāvis divus zaķus ar vienu šāvienu – makaroni iegūs arī papildu aromātu un garšu.

Rupja kļūda ir, ja ļauj makaroniem ilgi mērcēties karstajā ūdenī. Kolīdz tie gatavi, nokās caurdurī vai kā citādāk, bet nekādā gadījumā neļauj tiem atdzist ūdenī.

Gardie makaroni ar cukīni un sieru

Foto: Shutterstock

Ļoti garšīgs veids, kā izmantot sulīgos cukīni vai kabačus, kombinējot tos ar vienkāršām, katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām. Šis ātri pagatavojamais ēdiens būs īsts glābiņš reizēs, kad pēc nogurdinošas darbdienas nav vēlmes ilgi rosīties virtuvē.

Lasīt vairāk

Spageti saldā krējuma mērcē ar spinātiem

Foto: Shutterstock

Ja ledusskapī glabājas bunte spinātu, bet zupa nešķiet tas kārdinošākais veids, kā tos likt lietā, pagatavo sātīgu maltīti no spageti, zaļumus liekot lietā mērces gatavošanā. Krēmīgi, sātīgi un vasarīgi!

Lasīt vairāk

Pasta ar sezonas dārzeņiem saldā krējuma mērcē

Foto: DELFI

Pasta pusdienās vai vakariņās bieži vien šķiet labākā doma, ko pagatavot. Ātri, vienkārši un garšīgi! Arī šī recepte neliks vilties.

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar tunci un olīvām

Foto: Shutterstock

Maltīte, kas būs lieliska kā pusdienās, tā vasarīgās vakariņās. Sprigano makaronu salāti ar olīveļļas un citronu sulas mērci, ko papildina melnās olīvas, ķirštomāti un svarīgākais – gardā tunča gabaliņi.

Lasīt vairāk

Fiksie kaneloni ar liellopa gaļu un mocarellu

Foto: DELFI

Recepte, ar kuru izdabāt kā izsalkušam dzīvesbiedram, tā bērniem, jo kas gan var būt labāks par makaroniem un gaļu. Neskatoties uz to, ka kaneloni trubiņu pildīšana varētu likties piņķerīgs darbiņš, šis fiksais variants būs vienkāršāks par lazanjas gatavošanu.

Lasīt vairāk

Krēmīga pasta ar zirnīšiem un šķiņķi

Foto: Shutterstock

Kārdinoši krēmīga pasta ar zirnīšiem, šķiņķa gabaliņiem un kūstošu cieto sieru. Maltīte, kas pabaros pat visizsalkušāko ēdāju un liks vaicāt pēc papildporcijas.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar lasi, garnelēm un zaļajiem zirnīšiem

Foto: Privātais arhīvs

"Laikam jau visvienkāršāk ir kaut ko pagatavot, par pamatu izmantojot makaronus," norāda receptes autors Aivars. Šī recepte piedalās Tasty.lv "Ātro vakariņu" konkursā.

Lasīt vairāk

Pilngraudu makaroni ar tomātiem un sieru

Foto: Privātais arhīvs

Pavisam ātri un vienkārši pagatavojama maltīte – makaroni ar apceptiem tomātiem, olām un sieru. Recepti iesūtījusi Aija, viena no Tasty.lv "Ātro vakariņu" konkursa dalībniecēm.

Lasīt vairāk

Vakariņas vienā pannā – makaroni ar pākšu pupiņām un vistas fileju

Foto: Privātais arhīvs

Ļoti fikss un vienkāršs ēdiens, kura pagatavošanai tiek izmantots tikai viens trauks – dziļa panna. "Makaroni, vistas fileja, pākšu pupiņas, pesto un ķirštomāti ir garšīgi katrs pats par sevi, bet kopā veido vēl labāku kombināciju. Izmēģini!" par savu vakariņu recepti stāsta Evita, kura piedalās Tasty.lv rīkotajā vakariņu recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Smalkie pastas gliemežvāciņi ar sēnēm krējuma mērcē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mazie pastas gliemežvāciņi jeb orecchiette ir lieliski piemēroti, lai tos pagatavotu maigā saldā krējuma mērcē. Klāt pievienotās apceptās sēnes un pētersīļi pacels septītajās debesīs ar katru apēsto kumosu. Iepriecini sevi un mīļos pusdienās!

Lasīt vairāk

Buljons ar pildītiem lielajiem makaroniem

Foto: Shutterstock

Garda ziemas zupa, kas nedaudz atgādina zupu ar pelmeņiem. Ja ledusskapī būs noglabāts buljons, šo zupu izvārīsi pusstundas laikā.

Lasīt vairāk

Fusilli pasta ar baklažāniem pikantā tomātu mērcē

Foto: Publicitātes foto

Sātīgā, pikantā pasta ar baklažāniem ir ideāli piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ikdienas uzturā nelieto piena produktus. Labi garšos arī tad, ja otrreiz uzsildīta. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!