Makaroni ietilpst to produktu kategorijā, ko var pagatavot pat neprasmīgākie, taču nereti kāds kļūdīgs solis, un pat tas neizdodas, kā nākas. Ja pēc makaronu nokāšanas tie salīp kopā vienā lielā pikucī, iespējams, neesi ievērojis kādu no šiem padomiem.
Viens no svarīgākajiem likumiem, kas jāņem vērā makaronu vārīšanā, ir laika uzņemšana jeb norādītā pagatavošanas laika ievērošana. Ja uz iepakojuma rakstīts, ka jāvāra 6-7 minūtes, tad tā arī dari, nevis drošības labad vāri 10 minūtes. Ne velti norādīts ieteicamais laiks, tāpēc šo norādi neignorē.
Ja nelīdz pat vārīšanas laika ievērošana, iespējams, iegādāts ne tas kvalitatīvākais produkts. Bieži vien pie vainas arī tas, ka makaronos ir par maz cietes, līdz ar to, tie vāroties izšķīst un neizbēgami salīp pēc ūdens nokāšanas. Tāpēc izvēlies augstākas kvalitātes makaronus, un tie neliks vilties.
Kad ūdens katliņā burbuļo, pievieno šķipsnu sāli un ieber makaronus. Kamēr tie vārās noteiktās minūtes, ik pa brīdim tos noteikti apmaisi. Tad, kad makaroni pietiekami vārīti, nokās caurdurī un tad var tos vai nu noskalot zem auksta ūdens vai arī apviļāt kādā taukvielā. Nedaudz eļļa vai sviests nenāks par ļaunu, turklāt tad makaroni būs spīdīgāki un apetītlīgāki. Izmanto kādu aromātisku olīveļļu vai garšaugu sviestu, un būsi nošāvis divus zaķus ar vienu šāvienu – makaroni iegūs arī papildu aromātu un garšu.
Rupja kļūda ir, ja ļauj makaroniem ilgi mērcēties karstajā ūdenī. Kolīdz tie gatavi, nokās caurdurī vai kā citādāk, bet nekādā gadījumā neļauj tiem atdzist ūdenī.
Gardie makaroni ar cukīni un sieru
Ļoti garšīgs veids, kā izmantot sulīgos cukīni vai kabačus, kombinējot tos ar vienkāršām, katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām. Šis ātri pagatavojamais ēdiens būs īsts glābiņš reizēs, kad pēc nogurdinošas darbdienas nav vēlmes ilgi rosīties virtuvē.
Spageti saldā krējuma mērcē ar spinātiem
Ja ledusskapī glabājas bunte spinātu, bet zupa nešķiet tas kārdinošākais veids, kā tos likt lietā, pagatavo sātīgu maltīti no spageti, zaļumus liekot lietā mērces gatavošanā. Krēmīgi, sātīgi un vasarīgi!
Pasta ar sezonas dārzeņiem saldā krējuma mērcē
Pasta pusdienās vai vakariņās bieži vien šķiet labākā doma, ko pagatavot. Ātri, vienkārši un garšīgi! Arī šī recepte neliks vilties.
Makaronu salāti ar tunci un olīvām
Maltīte, kas būs lieliska kā pusdienās, tā vasarīgās vakariņās. Sprigano makaronu salāti ar olīveļļas un citronu sulas mērci, ko papildina melnās olīvas, ķirštomāti un svarīgākais – gardā tunča gabaliņi.
Fiksie kaneloni ar liellopa gaļu un mocarellu
Recepte, ar kuru izdabāt kā izsalkušam dzīvesbiedram, tā bērniem, jo kas gan var būt labāks par makaroniem un gaļu. Neskatoties uz to, ka kaneloni trubiņu pildīšana varētu likties piņķerīgs darbiņš, šis fiksais variants būs vienkāršāks par lazanjas gatavošanu.
Krēmīga pasta ar zirnīšiem un šķiņķi
Kārdinoši krēmīga pasta ar zirnīšiem, šķiņķa gabaliņiem un kūstošu cieto sieru. Maltīte, kas pabaros pat visizsalkušāko ēdāju un liks vaicāt pēc papildporcijas.
Makaronu sacepums ar lasi, garnelēm un zaļajiem zirnīšiem
"Laikam jau visvienkāršāk ir kaut ko pagatavot, par pamatu izmantojot makaronus," norāda receptes autors Aivars. Šī recepte piedalās Tasty.lv "Ātro vakariņu" konkursā.
Pilngraudu makaroni ar tomātiem un sieru
Pavisam ātri un vienkārši pagatavojama maltīte – makaroni ar apceptiem tomātiem, olām un sieru. Recepti iesūtījusi Aija, viena no Tasty.lv "Ātro vakariņu" konkursa dalībniecēm.
Vakariņas vienā pannā – makaroni ar pākšu pupiņām un vistas fileju
Ļoti fikss un vienkāršs ēdiens, kura pagatavošanai tiek izmantots tikai viens trauks – dziļa panna. "Makaroni, vistas fileja, pākšu pupiņas, pesto un ķirštomāti ir garšīgi katrs pats par sevi, bet kopā veido vēl labāku kombināciju. Izmēģini!" par savu vakariņu recepti stāsta Evita, kura piedalās Tasty.lv rīkotajā vakariņu recepšu konkursā.
Smalkie pastas gliemežvāciņi ar sēnēm krējuma mērcē
Mazie pastas gliemežvāciņi jeb orecchiette ir lieliski piemēroti, lai tos pagatavotu maigā saldā krējuma mērcē. Klāt pievienotās apceptās sēnes un pētersīļi pacels septītajās debesīs ar katru apēsto kumosu. Iepriecini sevi un mīļos pusdienās!
Buljons ar pildītiem lielajiem makaroniem
Garda ziemas zupa, kas nedaudz atgādina zupu ar pelmeņiem. Ja ledusskapī būs noglabāts buljons, šo zupu izvārīsi pusstundas laikā.
Fusilli pasta ar baklažāniem pikantā tomātu mērcē
Sātīgā, pikantā pasta ar baklažāniem ir ideāli piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ikdienas uzturā nelieto piena produktus. Labi garšos arī tad, ja otrreiz uzsildīta. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.