Ja jau tie klasiski paredzēti brilē gatavošanai, noteikti jābūt vēl kādam desertam, ko var trauciņos gatavot vai pasniegt. Tā var būt krēmīgā ''panna cotta'', kāds cits krēms, kam svarīgi aukstumā sastingt, tāpat arī musiem šie trauciņi būs itin piemēroti, it īpaši, ja tie ir sātīgi, tad nemaz daudz vienai porcijai nevajadzēs. Arī šokolādes fondanta gatavošanai svarīgi izmantot speciālos trauciņus, un, ja nav pa rokai cilindra formas, arī keramiskie trauki būs ideāli piemēroti, lai pēc neilgās cepšanas šokolādes lava kārdinoši izlītu šķīvī.
Turpinot cepto desertu tēmu, šie trauciņi ir kā radīti, lai tajos pagatavotu kramblu, turklāt tādā veidā atvieglosi pasniegšanu, kas, lielā formā cepts, būtu grūtāk izdarāms. Un kur nu bez suflē! Arī tā cepšanai vajadzīgi karstumizturīgi trauciņi, lai gaisīgā mīkla paceltos, tāpēc izmēģini kādu recepti šim gardumam. Starp citu, ja nav papīra formiņas mafinu cepšanai, liec lietā šos keramiskos trauciņus. Kēksiņi izcepsies ne tik augsti, vairāk plakani, atkarībā no tā, kāds ir trauciņš, bet garša no tā jau nemainās. Vēl vari izmēģināt trauciņos pagatavot nelielas siera kūkas – gan ceptā, gan neceptā veidā.