baklažāni
Foto: Shutterstock
Ja baklažāns nepieciešams kā viens no dārzeņiem, piemēram, kādā sacepumā, raizes par šķēlīšu cepšanu nebūs, bet, ja tas jācep atsevišķi, tad gan var rasties simts un viens jautājums, ko un kā darīt, lai beigās nenāktos servēt ar eļļu piesūcinātu masu, kas ne pēc kā negaršo.

Viens no vienkāršākajiem un drošākajiem veidiem, kas jo īpaši labi derēs tad, ja nepieciešamas plānas baklažānu šķēles, ir to gatavošana cepeškrāsnī, ne uz pannas.

Vispirms sagriez baklažānu vēlamā biezuma gareniskās šķēlēs vai ripās, kā nu receptūrā nepieciešams, tad apskaisi no abām pusēm ar sāli un atstāj uz 20 minūtēm ievilkties. Sāls veicinās sulošanu un padarīs tā garšu izteiksmīgāku. Kad šķēles jau sasulojušās, noslauki lieko šķidrumu ar papīra salvetēm. Tad iesmērē papīra salveti ar eļļu un iezied ar to katru šķēli no abām pusēm. Izkārto šķēles uz cepamās plāts virs cepampapīra, ja vēlies pārber ar garšvielām un cep 10-15 minūtes 170 grādos. Atkarībā no šķēļu biezuma, cepšanas laiks atšķirsies. Ja der arī sausākas baklažānu šķēles, ar eļļu šķēles var nesmērēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!