irbja sēklas grauzdēšana
Foto: Shutterstock
Ķirbju sezonā ir simtiem iespēju, ko un kā gatavot no rudens ogu mīkstuma, bet – vai vienmēr lietderīgi liec lietā ķirbja sēklas pēc izgrebšanas? Ja vēl neesi mēģinājis šīs sēklas apgrauzdēt, pēdējais laiks to darīt, jo garšo neticami labi, turklāt sēklas ir pārāk veselīgas, lai tās vienkārši laistu zudībā.

Kulinārais meistars Džeimijs Olivers atklājis veidu, kā ļoti gardi likt lietā izgrebto mīkstumu ar sēklām. Atkarībā no ķirbja šķirnes, sēklas būs vairāk vai mazāk, bet tas nemaina faktu, ka tās var apgrauzdēt. Kā to darīt?

Vispirms izgrebtā ķirbja sēklas atdali no mīkstuma. Parasti sēklas saķērušās ķirbja šķiedrās, tad nu vēlams tās atbrīvot no oranžā mīkstuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!