ķirbju zupa, ķirbju sēklas, ķirbji, rudens, pusdienas, vakariņas
Foto: Shutterstock
Dzestri rudenīgais laiks liek ne tikai apvilkt kādu biezāku adīto jaku, bet arī meklēt garšīgus veidus, kā sasildīties. Jau kādu laiciņu zupu sezonu esam pasludinājuši par atklātu un priecējam sevi un mājiniekus ar ķirbju un citu dārzeņu krēmzupām. Taču agrāk vai vēlāk, kad ideālās ķirbju zupas recepte izkopta līdz sīkumiņam, nākas nonākt pie domas, kā to padarīt interesantāku. Šādās reizēs glābiņš ir pareizi un piemēroti izvēlētas piedevas. Ar ko tad ir vērts papildināt zupas bļodiņu, lai ēdāji nepaliktu ar mazuma sajūtu?

Protams, visklasiskākais un ērtākais variants, kā papildināt ķirbju, tomātu, burkānu, zaļo zirnīšu, puravu un citas krēmzupas, ir iepriekš sagatavoti maizes grauzdiņi. Taču arī pie tiem vari piestrādāt un padarīt tos kaut soli pārākus par veikalā nopērkamajiem. Mājās atliek vien sagriezt sevis izvēlēto maizi (derēs gan baltmaize, gan rupjmaize, gan graudu maize) nelielos gabaliņos, sabērt uz cepešplāts, apbērt ar garšvielām un apliet ar eļļu. Pamēģini grauzdiņiem pievienot saspiestu ķiploku, aromātisko rozmarīnu vai, piemēram, aso paprikas garšvielu maisījumu, kas jo īpaši izcelsies ķirbju zupā.

Vēl viens pārbaudīts krēmzupu papildinājums – sēkliņas. Tām piestāvēs kā ķirbju sēkliņas, tā apgrauzdētas saulespuķu sēkliņas un sezama sēkliņas. To maisījumu arī pašam pagatavot it nemaz nav grūti – atliek vien sabērt katru sēkliņu veidu burciņā, visu sakratīt un gatavs. Bet, lai panāktu to, ka tām ir izteiksmīgāka garša un riekstaināks aromāts, sēkliņas pirms pārbēršanas zupas šķīvim nedaudz apgrauzdē uz sausas un tīras pannas, pavisam lēnas uguns. Tāpat sēkliņām vari pievienot rupji sasmalcinātus riekstus – lazdu riekstus, mandeles, zemesriekstus, Indijas riekstus un citus. Tā panāksi, ka piedeva ir vēl kraukšķīgāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!